Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Sheikh Zayed Mosque i Abu Dhabi
 

Praktisk informasjon om Abu Dhabi

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er mange drosjer med taksameter i Abu Dhabi, og prisene er gunstige. Dette er det beste transportmidlet uansett om du skal rundt i byen eller ta en tur utenfor den. Det finnes også drosjer uten taksameter, og når du bruker disse er det best å avtale pris på forhånd. De fleste drosjesjåfører snakker engelsk. Det er verd å legge merke til at noen tar ekstra betalt for klimaanlegg. Men ettersom temperaturene om sommeren kan bli svært høye, er det bedre å betale enn å gå. Bussystemet er ikke særlig godt utbygd, og bussene kjører ikke faste ruter. De fleste hotellene tilbyr busservice til de viktigste reisemålene, inkludert lufthavnen. Bil- og limousinleie er litt dyrere enn i vesten, men bensinen er selvfølgelig billig! Det kan imidlertid være en krevende affære å kjøre i emiratene. Det finnes et etablert hierarki som bestemmer hvem som har forkjørsrett, så med mindre du er helt fryktløs og nokså aggressiv bak rattet, kan det lønne seg å leie en lokal sjåfør. I tillegg finnes systemet Adu Dhabi Metro Rail, som er praktisk og tar sikte på å redusere trafikkproblemene. Det gir optimal forbindelse mellom Abu Dhabi-øyen og forstedene.

Tid

GMT +4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220/240 volt, 50 Hz. Støpsel med to runde stifter er den mest vanlige typen.

Valuta

Myntenheten i De forente arabiske emirater er dirham (AED), som deles i 100 fils. Valutahandel er ikke underlagt kontroll i De forente arabiske emirater, og alle større valutaer kan veksles uten problemer i banker og store hoteller. Dirham har fast kurs mot amerikanske dollar. Best vekslingskurs finner man hos private pengevekslere som opererer over hele landet, spesielt i de mest populære soukene (markedene ) og kjøpesentrene. De fleste kredittkort godtas. Det finnes mange minibanker i hele De forente arabiske emirater. Bankenes åpningstider er generelt lørdag til torsdag fra 8.00 til 15.00, men noen er også åpne til 20.30, etter en pause midt på dagen.

Kommunikasjon

Landskoden for De forente arabiske emirater er +971. Lokale mobiltelefonnettverk gir god GSM-dekning over hele landet. Startpakker for gjester, med SIM-kort og kreditt, kan kjøpes ved ankomst på flyplassen, noe som gir tre måneders mobiltilgang. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller har internettilgang med høy hastighet. Internett sensureres for å filtrere ut materiale og nettsider som myndighetene anser som uønsket.

Nødnummer

Nødnummer: 998/999

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Abu Dhabi internasjonale lufthavn

www.abudhabiairport.ae

Slik kommer man seg til byen

Den grønne og hvite A1-bussen går til byen og stopper utenfor ankomst på terminal 1 og 2. Den har avgang hvert 40. minutt, døgnet rundt, og en enkeltbillett koster AED 4. Reisetiden til byen er omkring 40 minutter, avhengig av trafikken. Et alternativ er CityHoppa, som kjører skyttelminibusser og private biler fra flyplassen til sentrum av Abu Dhabi.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Thrifty, Avis, Budget og Europcar har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Flyplassdrosjer med taksameter venter utenfor ankomsthallen, og prisen til sentrum av byen er rundt AED 75. Turen inn til Abu Dhabi tar rundt 30-35 minutter.

Transport mellom terminalene

Abu Dhabi lufthavn har en City-terminal der passasjerene kan sjekke inn inntil 12 timer før avreise og fraktes med skyttelbuss til selve lufthavnen. De tre terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

City-terminalen tilbyr forretningssenter med internettilgang, dusjer, minibanker, tollfri butikk, restauranter og VIP-lounge. Flyplassen har fasiliteter som omfatter tollfri butikk, mottaks- og assistanseservice, VIP-lounge, apotek, legehjelp, minibanker, vekslingskontor, restauranter og kafeer, businessenter og postkontor.

Parkering

Det finnes mange parkeringsmuligheter på Abu Dhabi internasjonale lufthavn: korttidsparkeringen ligger nær terminalen og koster AED 20 per time. Dagsparkering er tilgjengelig fra AED 800 for fire dager til AED 1200 for en uke. Langtidsparkering koster AED 120 per dag (langtidsparkeringen ligger lenger unna, og en skyttelbuss tar deg til og fra terminalene).

Internett

Abu Dhabi internasjonale lufthavn tilbyr gratis trådløst internett.