Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Kameler og skyskrapere i en by, i Dubai
 

Praktisk informasjon om Dubai

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er vanlig å ta drosje når man skal ta seg rundt i Dubai. Drosjer er billige og lette å finne. Dubais metrosystem åpnet i 2009 og dekker nå hele Dubai fra Jebel Ali i sør, til lufthavnen og videre til Ali Rashidiya i innlandet. De fleste butikksentrene ligger i den sentrale delen av ruten. Det finnes en førsteklassevogn, Gold Class, og egne vogner for kvinner og barn. Mange hoteller tilbyr skyttelbuss til gjestene. Drosjer med taksameter er kremfargede med uniformerte sjåfører. Det går offentlige busser i de fleste områdene i byen og strendene: det finnes både månedskort og flerreisekort. Ruter og bussnummer står både på arabisk og engelsk. Små motorbåter av tre (abraer) krysser kilen mellom Bur Dubai og Deira med få minutters mellomrom. De lokale reiser først og fremst med bil. Men selv om veiene er gode og godt skiltet og det er rimelig å leie bil, bør man tenke seg om to ganger før man gjør det. For folk kjører meget tøft, og det skjer mange ulykker. Alle ulykker må rapporteres til politiet, og sjansene er store for at man må avlegge besøk på en politistasjon. Utenfor byene er det få skilt.

Tid

GMT +4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220/240 volt, 50 Hz. Støpsel med to runde stifter er den mest vanlige typen.

Valuta

Myntenheten i De forente arabiske emirater er dirham (AED), som deles i 100 fils. Valutahandel er ikke underlagt kontroll i De forente arabiske emirater, og alle større valutaer kan veksles uten problemer i banker og store hoteller. Dirham har fast kurs mot amerikanske dollar. Best vekslingskurs finner man hos private pengevekslere som opererer over hele landet, spesielt i de mest populære soukene (markedene ) og kjøpesentrene. De fleste kredittkort godtas. Det finnes mange minibanker i hele De forente arabiske emirater. Bankenes åpningstider er generelt lørdag til torsdag fra 8.00 til 15.00, men noen er også åpne til 20.30, etter en pause midt på dagen.

Kommunikasjon

Landskoden for De forente arabiske emirater er +971. Lokale mobiltelefonnettverk gir god GSM-dekning over hele landet. Startpakker for gjester, med SIM-kort og kreditt, kan kjøpes ved ankomst på flyplassen, noe som gir tre måneders mobiltilgang. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller har internettilgang med høy hastighet. Internett sensureres for å filtrere ut materiale og nettsider som myndighetene anser som uønsket.

Nødnummer

Nødnummer: 998/999

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Dubai internasjonale lufthavn

www.dubaiairports.ae

Slik kommer man seg til byen

Metroen i Dubai har to toglinjer med tog med klimaanlegg som går hvert 10. minutt fra terminal 1 og 3 til mange viktige stoppesteder i byen. Tjenesten går hver dag fra 05.30 til midnatt, unntatt fredag morgen, da tjenesten starter kl 13.00. Dubai internasjonale lufthavns busser og ordinære offentlige busser går regelmessig fra lufthavnen, til sentrum av byen. Busstasjonene ligger vis-à-vis terminalene. Det finnes mange bussruter, noe som kan være forvirrende for reisende som ikke har vært her før. Billetter må kjøpes før ombordstigning, ettersom sjåførene ikke selger billetter.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Europcar, Avis og Thrifty er noen av de som har kontorer i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Dubai Transport Taxis er tilgjengelige døgnet rundt utenfor ankomstterminalen. Drosje fra Dubai internasjonale lufthavn til sentrum av Dubai koster fra AED 20, opp til AED 100 for de delene av byen som ligger lengst unna. Du kjenner igjen drosjene fra Dubai Transport Corporation på kremfargen. De rosa drosjene har kvinnelige sjåfører.

Transport mellom terminalene

Det finnes en døgnåpen skytteltjeneste mellom terminal 1, 2 og 3.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter den velkjente tollfrie butikken i Dubai, mattorg, bank, vekslingskontor, gratis Internett, underholdning for barn, businessfasiliteter, helsetjenester, assistanse for reisende med spesielle behov, et flyplasshotell, postkontor og lounger. De reisende kan også benytte svømmebasseng, boblebad og treningsrom mot inngangspris som beregnes per time.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i nærheten av alle terminaler. Korttidsparkeringsplassene ligger nær terminalene. Der kan man parkere i inntil fem timer. Langtidsparkeringsplassene ligger lenger unna.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett på hele flyplassen.