Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Le Plateau-distriktet, Montréal
 

Praktisk informasjon om Montreal

Slik kommer man seg rundt i byen

Montreal har et stort og supereffektivt nettverk av offentlig transport (metro, buss og lokaltog), og det er enkelt å ta seg rundt i byen. I fint vær kan man benytte flere hundre kilometer med sykkelveier dersom man ønsker et hyggelig og sunt alternativ. Montreal Transport Society (STM) driver den offentlige transporten. Den velholdte metroen har fire linjer med mange stasjoner og flere stopp i det underjordiske kjøpesenteret. Alle metrostoppene er integrert med et godt utbygd nettverk av busser. Metro og buss går mellom 05.30 og 01.00. Utenom disse tidene finnes det en begrenset nattbusstjeneste. Fra sentrum kjører det også lokaltog ut til forstedene. Billettprisene er standard på både buss og metro, og det er gratis overgang. Det finnes et turistkort for buss og metro. Drosjer kan praies på gata eller bestilles via telefon. Det finnes også flere bilutleiefirmaer i byen, men trafikken er ofte tett, og det er ikke uvanlig at den står helt stille.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er kanadisk dollar (CAD). Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Montreal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn

www.admtl.com

Slik kommer man seg til byen

Det går flybuss inn til sentrale deler av Montreal og de største sentrumshotellene.

Bilutleie

Alamo, Avis, Budget, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er lett å få tak i drosje med taksameter. De står oppstilt utenfor området ved bagasjeutleveringen i første etasje. Minimumsprisen fra lufthavnen er C$ 17. Det er en fast pris på C$ 40 til sentrum av Montreal.

Fasiliteter

På avgangsnivået finnes minibanker og vekslingskontor samt tollfri shopping og andre butikker. Det finnes også en rekke restauranter og kafeer på begge nivåer, og trådløst Internett er tilgjengelig i hele terminalen. Det finnes businessfasiliteter i VIP-loungen. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Ekspressparkering (for på- og avstigning) koster C$ 5 for de første 20 minuttene og C$ 35 per dag. Korttidsparkering er tilgjengelig i HotelParc, der prisen er C$ 5 for 20 minutter og C$ 25 per dag. Langtidsparkering er billigst i Econoparc til C$ 15–22 per dag og C$ 72–99 per uke. Det går en gratis skyttelbuss mellom parkeringsplassen og terminalen. Betjent parkering er også tilgjengelig. Resepsjonen ligger rett ved terminalen.

Internett

Det er trådløst Internett i terminalen, og det kan brukes gratis i en time.