Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Toronto sentrum om natten
 

Praktisk informasjon om Toronto

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Toronto er rask, trygg og pålitelig. Den består av både t-baner, busser og trikker og dekker hele byen. Det finnes også trikk (LRT) ned til havna. Det er enkelt å bruke t-banen. Den har fire linjer, og busser og trikker har holdeplasser nær alle de viktigste stasjonene og tar over der t-banen stopper. Billettene har standardpris, og en enkeltbillett tar deg hvor som helst på en enkelt reise. Det kan være lurt å kjøpe sjetongbilletter, da slipper du å tenke på å ha riktig beløp. For å få overgang fra et transportmiddel til et annet, må du be om overgangskvittering når du betaler billetten. T-banen kjører fra 06.00 til 01.30. Buss og trikk kjører fra 06.00 til 00.30 (begge starter 08.00 på søndager). Etter 01.30 kjører Blue Night Network nattbusser langs de mest trafikkerte rutene. Det finnes også drosjer samt ferjer som kjører ut til Toronto-øyene. Det anbefales ikke å ta seg rundt med bil, for de er mye kø. Parkeringsplassene er få og dyre.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er kanadisk dollar (CAD). Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Toronto Lester B. Pearson internasjonale lufthavn

www.torontopearson.com

Slik kommer man seg til byen

LINK-toget tilbyr gratis transport mellom terminal 1 og 3, Sheraton Gateway Hotel og Viscount Station. Flere selskaper, deriblant Greyhound Canada, tilbyr buss og skytteltransport mellom lufthavnen og Toronto og omegn. Lufthavnen er også lett tilgjengelig med flere forskjellige kollektivtransporttilbud som Toronto Transit Commission (TTC) og GO Transit.

Bilutleie

Bilutleie er tilgjengelig på nivå 1 i parkeringsområdet ved siden av hver terminal Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Hertz, National/Alamo er noen av de som er representert her.

Drosjer på flyplassen

Det finnes også godkjente drosjer utenfor ankomsthallene.

Transport mellom terminalene

Togsystemet Airport LINK kjører gratis døgnet rundt mellom terminal 1 og 3, samt til den rimeligste parkeringsplassen.

Fasiliteter

Alle terminalene er velutstyrte når det gjelder fasiliteter, med vekslingskontor og minibanker, internettilgang, butikker og taxfree-shopping, hotellreservasjon, barer, restauranter og lekeområder.

Parkering

Parkering ved Toronto B. Pearson internasjonale lufthavn varierer fra C$ 5 for 30 minutter eller C$ 50 per dag på ekspressparkeringsplassen til C$ 18 per dag eller C$ 90 per uke på en rimeligere parkeringsplass. Dagsparkeringsplassen koster C$ 30 per dag og er i gangavstand fra terminal 1 og 3.

Internett

Det tilbys gratis trådløst Internett via nettverket "Toronto Pearson Wifi".