Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Toronto sentrum om natten
 

Praktisk informasjon om Toronto

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Toronto er rask, trygg og pålitelig. Den består av både t-baner, busser og trikker og dekker hele byen. Det finnes også trikk (LRT) ned til havna. Det er enkelt å bruke t-banen. Den har bare to hovedlinjer, og busser og trikker kjører i nærheten av de fleste holdeplassene og tar over der t-banen stopper. Billettene har standardpris, og en enkeltbillett tar deg hvor som helst på en enkelt reise. Det kan være lurt å kjøpe sjetongbilletter, da slipper du å tenke på å ha riktig beløp. For å få overgang fra et transportmiddel til et annet, må du be om overgangskvittering når du betaler billetten. T-banen kjører fra 06.00 til 01.30. Buss og trikk kjører fra 05.00 til 00.30 (begge starter 09.00 på søndager). Etter 01.30 kjører det nattbusser på de mest trafikkerte rutene. Takket være Request Stop Program kan kvinner gå av bussen hvor de vil om natten, også mellom holdeplassene. Det finnes også drosjer samt ferjer som kjører ut til Toronto-øyene. Det anbefales ikke å ta seg rundt med bil, for de er mye kø. Parkeringsplassene er få og dyre.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er canadiske dollar (CAD), som deles i 100 cent. Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Toronto Lester B. Pearson internasjonale lufthavn

www.torontopearson.com

Slik kommer man seg til byen

LINK-toget tilbyr gratis transport mellom terminal 1 og 3, Sheraton Gateway Hotel og Viscount Station. Flere selskaper, inklusiv Coach Canada og Greyhound Canada, tilbyr buss og skytteltransport til og fra lufthavnen inn til Toronto og områdene rundt. Lufthavnen er også lett tilgjengelig med flere forskjellige kollektivtransporttilbud som Toronto Transit Commission (TTC) og GO Transit.

Bilutleie

Bilutleie er tilgjengelig på nivå 1 i parkeringsområdet ved siden av hver terminal Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Hertz, National og Alamo er representert her.

Drosjer på flyplassen

Det finnes også godkjente drosjer utenfor ankomsthallene.

Transport mellom terminalene

Det kjører gratis skyttelbuss mellom terminalene døgnet rundt. Togsystemet Airport LINK kjører også gratis døgnet rundt mellom terminal 1 og 3, samt til den rimeligste parkeringsplassen.

Fasiliteter

Alle de tre terminalene er velutstyrte og tilbyr vekslingskontor, minibanker, internettilgang, butikker, tollfri shopping, hotellreservasjon, barer, restauranter og lekeområder.

Parkering

Parkering ved Toronto B. Pearson internasjonale lufthavn varierer fra C$ 5 for 20 minutter eller C$ 90 per dag på ekspressparkeringsplassen til C$ 15 per dag eller C$ 70 per uke på en rimeligere parkeringsplass. Dagsparkeringsplassen koster C$ 28 per dag og er i gangavstand fra terminal 1 og 3.

Internett

Det tilbys gratis trådløst Internett via nettverket "Toronto Pearson Wifi".