Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Vancouver’s sjøside
 

Praktisk informasjon om Vancouver

Slik kommer man seg rundt i byen

Det integrerte Translink-systemet er både svært effektivt og rimelig. Den datastyrte lettbanen Sky Train har seks holdeplasser under jorden i byen samt et forhøyet spor. Det siste tilskuddet, Canada Line, knytter nå Vancouver sentrum til lufthavnen. Translink-systemet omfatter også busser, trolleybusser, West Coast Express-tog (kun hverdager) og passasjerferjene SeaBus som knytter sentrum til den nordre delen av Vancouver. Nettverket dekker alle deler av byen, inkludert strender og skibakker. Etter midnatt kjører det nattbusser ("nattugler") på de mest trafikkerte rutene. Transportsystemet er inndelt i soner, og billettene gjelder for både buss, SkyTrain og SeaBus. De er gyldige i 90 minutter fra aktivering. I sentrale områder er det lett å finne drosje på holdeplasser og utenfor hoteller. De kan også bestilles via telefon. Utenfor sentrum kan det imidlertid være vanskelig å finne drosje. Vancouvers trafikk og veier fungerer ganske godt, men det er ikke nødvendig å leie bil i selve byen. Byens offentlige transport er mer enn nok.

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er canadiske dollar (CAD), som deles i 100 cent. Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Vancouver internasjonale lufthavn

www.yvr.ca

Slik kommer man seg til byen

Canada Line, en del av bynes AirLink-nettverk, knytter lufthavnen sammen med Vancouver sentrum på 25 minutter. Denne tjenesten har avgang hvert 8.-20. minutt, og turen koster rundt C$ 10 inn til sentrum. Det går regelmessig busser til Vancouver sentrum, Whistler, Vancouver Island og Washington State Det går gratis skyttelbusser til langtidsparkeringen, terminal sør, lokale hoteller og andre steder i nærheten av lufthavnen. Det går offentlig busser til Vancouver, Richmond og andre steder fra Airport Station Bus Terminal. Informasjon om avganger og priser fås hos TransLink, Tourism InfoCentres og informasjonsskrankene i begge terminalene.

Bilutleie

Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen. Du finner dem ved siden av terminalbygningen i første etasje.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer med taksameter utenfor terminalen hele døgnet. Se etter de grønne skiltene som markerer drosjeholdeplasser. Drosje koster rundt C$ 27 for 30-minuttersturen inn til sentrum. Pris og reisetid er høyere i rushtiden. Det forventes 10 til 15 prosent i tips.

Transport mellom terminalene

De to hovedterminalene er innen gangavstand fra hverandre, og en gratis skyttelbuss er tilgjengelig i terminal South.

Fasiliteter

Begge terminaler har minibanker, bank og vekslingskontor. Det finnes flere restauranter og hurtigmattilbud på lufthavnen samt butikker, tollfri shopping, bagasjeoppbevaring og medisinsk hjelp. Det finnes også lekeområder og stellerom.

Parkering

Vancouver internasjonale lufthavn tilbyr flere parkeringsmuligheter i parkeringshuset rett overfor terminalene. Timesparkering koster fra C$ 8 per time, men det finnes også rimeligere dags- og ukespriser. Den billigste parkeringsplassen ligger en kort spasertur fra terminalen, mens langtidsparkeringen knyttes til terminalene via skyttelbuss.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.