KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Vancouver’s sjøside
 

Praktisk informasjon om Vancouver

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er kanadisk dollar (CAD). Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

911 (felles nødnummer)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Vancouver internasjonale lufthavn

Slik kommer man seg til byen

Canada Line forbinder lufthavnen med Vancouver sentrum. Reisetiden er 25 minutter. Denne tjenesten har avgang hvert 8.-20. minutt. Det går regelmessig busser til Vancouver sentrum, Whistler, Vancouver Island og Washington State Det går gratis skyttelbusser til langtidsparkeringen, terminal sør, lokale hoteller og andre steder i nærheten av lufthavnen. Det går offentlige busser til Vancouver, Richmond og andre steder fra Airport Station Bus Terminal.

Bilutleie

Bilutleieselskaper Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National og zipcar er representert på lufthavnen. De finnes ved siden av terminalbygningen, i først etasje.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer med taksameter utenfor terminalen hele døgnet. Se etter de grønne skiltene som markerer drosjeholdeplasser. Pris og reisetid er høyere i rushtiden. Det forventes 10 til 15 prosent i tips.

Transport mellom terminalene

Det går en gratis skyttelbuss Airport South-terminalen.

Fasiliteter

Hovedterminalen har minibanker, vekslingskontor og en bank. Det finnes flere restauranter og hurtigmattilbud på lufthavnen samt butikker, tollfri shopping, bagasjeoppbevaring og medisinsk hjelp. Det finnes også lekeområder.

Parkering

Vancouver internasjonale lufthavn tilbyr flere parkeringsmuligheter i parkeringshuset rett overfor terminalene. Timesparkering starter på CAD 9,50 per time, men det finnes også rimeligere dags- og ukespriser.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.