Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Boston sett fra luften
 

Praktisk informasjon om Boston

Slik kommer man seg rundt i byen

Bostons kollektivtransportsystem består av landets eldste t-banesystem, busser, trolleybusser, ferjer og lokaltog. Den enkleste, billigste og tryggeste måten å forflytte seg i Boston-Cambridge-området er å ta t-banen. Den dekker det meste av byen, og stort sett klarer besøkende seg fint uten buss. Buss er billigere, men kan være litt forvirrende for nyankomne. Bussene kjører fra 05.00 til 23.30 og t-banen til omkring 02.00. Det finnes også en nattbusstjeneste som tilbyr transport langs de viktigste busstrekningene og parallelt med t-banelinjene natt til lørdag og søndag frem til kl. 02.30. Det finnes nok av drosjer, men de er dyre. Vanndrosjene kan imidlertid være en flott måte å se byen på. Drosjer kan praies på holdeplassene (vanligvis i nærheten av hoteller) eller reserveres via telefon. De har taksameter og gir kvittering. Boston er et mareritt for bilister, og det er ingen grunn til å leie bil i byen, med mindre man planlegger utflukter ut av byen.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra midten av mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Boston Logan internasjonale lufthavn

www.massport.com

Slik kommer man seg til byen

Massachusetts Bay Transport Authority tilbyr gratis rutebusser med Silver Line. Det finnes også en raskere t-banelinje, Blue Line, til og fra sentrum. Den koster $ 2,65. Massports gratis ferjetransport går fra alle terminalene på lufthavnen til Logan brygge, der private vanndrosjer og offentlige ferjer kjører til flere steder i Boston Harbour.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor alle terminalene, og en drosje fra Logan internasjonale lufthavn til sentrum av Boston tar mellom 20 minutter og en time, avhengig av trafikken. Enkelte selskaper tilbyr delte minibusser med dør-til-dør-service.

Transport mellom terminalene

Det går en gratis skyttelbuss mellom de fire terminalene.

Fasiliteter

Det finnes minibanker og vekslingskontorer i alle terminaler. Andre fasiliteter omfatter restauranter og barer, butikker, taxfree-shopping, underholdning for barn, turistinformasjon og hotellreservasjon.

Parkering

Parkering på Boston Logan koster fra $ 3 for den første halvtimen. Videre er prisen $ 6 for en time, $ 14 for to timer, opp til $ 20 per dag. Prisen for en uke er $ 120. De tre parkeringsplassene som ligger nærmest terminalen er dyrest dersom du står der mer enn et par timer. Det går gratis skyttelbusser til alle terminalene.

Internett

Boston Logan internasjonale lufthavn har gratis trådløst Internett.