Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Marinebryggen, Chicago
 

Praktisk informasjon om Chicago

Slik kommer man seg rundt i byen

Chicago har et av landets største kollektivtransportsystemer, og det er enkelt og raskt å bevege seg rundt med de mange bussene og togene. Togsystemet kalles EI. De fleste besøkende bruker kun EI, men det går også busser til alle deler av byen, også til forstedene, selv om disse ikke går like ofte. Det fleste togene kjører hele døgnet, med nattruter mellom midnatt og 05.00 på enkelte linjer. Metra lokaltog knytter byen til områdene utenfor, inkludert Lake Michigan, Hyde Park og McCormick Place. Om sommeren kjører det gratis trolleybusser i sentrum mellom de ulike attraksjonene, shoppingsteder og andre populære reisemål. Det er enkelt å finne drosjer, og takstene med taksameter er greie for kortere turer. Selv om trafikken ikke er så håpløs som i mange andre storbyer (utenom rushtiden), er det dyrt å parkere og vanskelig å finne plasser.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

OHare internasjonale lufthavn

www.flychicago.com

Slik kommer man seg til byen

Blue Line-tog kjører med få minutters mellomrom mellom flyplassen og Chicago sentrum. Reisen tar rundt 50 minutter. Av sikkerhetsmessige årsaker bør man ikke bruke Blue Line om natten. Det står drosjer utenfor ankomsthallen i alle terminalene. Prisen er rundt USD 40 for den 30-45 minutter lange turen fra lufthavnen til Chicago sentrum.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Hertz og National har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er god tilgang til drosjer med taksameter utenfor. En tur til Chicago sentrum tar rundt 30-45 minutter og koster rundt $ 40. Men vær beredt på å betale dobbelt så mye i rushtiden.

Transport mellom terminalene

Et gratis, automatisk togsystem knytter terminalene sammen.

Fasiliteter

Fasilitetene på flyplassen omfatter restauranter, barer, butikker, taxfree-shopping, vekslingskontor, en bank og minibanker. Hilton Athletic Club tilbyr treningsmuligheter, badstue, dampbadstue og massasje. Det finnes også legesenter, stellerom, lekeområde og døgnåpnet, interreligiøst kapell.

Parkering

Det finnes flere parkeringsplasser på Chicago O'Hare. Her finnes det parkering for internasjonalt reisende, et billigalternativ og betjent parkering. Det finnes også en egen parkering med henting og bringing. Prisen er rundt $ 2 per time på de vanlige parkeringsplassene eller $ 6 for to timer på den internasjonale parkeringsplassen. Det billigste alternativet koster $ 10 per dag. Betjent parkering er også tilgjengelig.

Internett

Boingo leverer trådløst Internett på hele flyplassen, og de første 30 minuttene er gratis. Passasjerer kan kjøpe forhåndsbetalte kort som gir 24 timers bruk av Internett.

Flyplasser i nærheten