Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Marinebryggen, Chicago
 

Praktisk informasjon om Chicago

Slik kommer man seg rundt i byen

Chicago har landets største offentlige transportsystem, og det er enkelt og raskt å ta seg rundt med de mange bussene og togene. Togsystemet kalles EI. De fleste besøkende bruker kun EI, men det går også busser til alle deler av byen, også til forstedene, selv om disse ikke går like ofte. Det fleste togene kjører hele døgnet, med nattruter mellom midnatt og 05.00 på enkelte linjer. Metra lokaltog knytter byen til områdene utenfor, inkludert Lake Michigan, Hyde Park og McCormick Place. Om sommeren kjører det gratis trolleybusser i sentrum mellom de ulike attraksjonene, shoppingsteder og andre populære reisemål. Det er enkelt å finne drosjer, og takstene med taksameter er greie for kortere turer. Selv om trafikken ikke er så håpløs som i mange andre storbyer (utenom rushtiden), er det dyrt å parkere og vanskelig å finne plasser.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Martin Luther Kings dag 19. jan. 18. jan.
Presidentenes dag 16. feb. 15. feb.
Minnedag 25. mai 30. mai
Uavhengighetsdagen 4. jul. 4. jul.
Arbeidernes dag 7. sep. 5. sep.
Columbus-dagen 12. okt. 10. okt.
Krigsveteranenes dag 11. nov. 11. nov.
Thanksgiving 26. nov. 24. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Chicago har et ekstremt klima med svært varme somrer og iskalde vintrer. Beliggenheten ved sjøen har ikke noen særlig innvirkning på temperaturen, men gir ekstra luftfuktighet. Chicago har tydelige årstider, med en kort vår med moderate temperaturer og nattefrost. Somrene, juni til slutten av september, er solrike, varme og fuktige, og det hender det kommer skikkelig tordenvær. Den gjennomsnittlige dagstemperaturen i juli ligger rundt 24 °C. August er vanligvis årets våteste måned. Høsten er en deilig årstid. Da er luften frisk og kjølig, samtidig som himmelen er blå og sola skinner. Vintrene i Chicago er iskalde og preget av bitende, kraftig vind, med temperaturer på i gjennomsnitt -2°C om ettermiddagen og -10 °C om natten. Snø er vanlig.

OHare internasjonale lufthavn

www.flychicago.com

Slik kommer man seg til byen

Blue Line-tog kjører regelmessig og ofte mellom lufthavnen og Chicago sentrum. Reisen tar rundt 40 minutter. Av sikkerhetsmessige årsaker bør man ikke bruke Blue Line om natten. Det står drosjer utenfor ankomsthallen i alle terminalene. Prisen er rundt USD 40 for den 35-40 minutter lange turen fra lufthavnen til Chicago sentrum.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Hertz og National har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er god tilgang til drosjer med taksameter utenfor. En tur til Chicago sentrum tar rundt 30-45 minutter og koster rundt $ 40. Men vær beredt på å betale dobbelt så mye i rushtiden.

Transport mellom terminalene

Et gratis, automatisk togsystem knytter terminalene sammen.

Fasiliteter

Fasiliteter omfatter restauranter, barer, butikker, tollfri shopping, vekslingskontor, bank og minibanker,. Hilton Athletic Club tilbyr treningsmuligheter, badstue, dampbadstue og massasje. Det finnes også legesenter, stellerom, lekeområde og døgnåpnet, interreligiøst kapell.

Parkering

Det finnes flere parkeringsplasser på Chicago O'Hare. Her finnes det parkering for internasjonalt reisende, et billigalternativ og betjent parkering. Det finnes også en egen parkering med henting og bringing. Prisen er rundt $ 2 per time på de vanlige parkeringsplassene eller $ 6 for to timer på den internasjonale parkeringsplassen. Det billigste alternativet koster $ 9 per dag. Betjent parkering er også tilgjengelig.

Internett

Boingo leverer trådløst Internett i hele lufthavnen, og de første 20 minuttene er gratis. Passasjerer kan kjøpe forhåndsbetalte kort for $ 6,95. De gir 24 timers bruk av Internett.

Flyplasser i nærheten