Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Sentrum transit, Detroit
 

Praktisk informasjon om Detroit

Slik kommer man seg rundt i byen

Det offentlige transporttilbudet i Detroit er ikke særlig godt, og byen med tilnavnet Motor City satser fortsatt på bilen. Det er ikke spesielt utfordrende å kjøre her, og det er relativt enkelt å finne parkeringsplass så lenge du unngår rushtiden. For å kjøre bil må man være minst 21 år og ha gyldig førerkort. Av og til kreves det internasjonalt førerkort. Skulle du likevel velge offentlig transport, er People Mover en hevet bybane som tilbyr rask og enkel transport i sentrum. DOT-bussene tilbyr enkelte bussruter i sentrum, og SMART-bussene kjører ut til forstedene. Få avganger i helgene. Man kommer seg enkelt rundt med drosje, og det er lett å stoppe dem på gaten eller bestille per telefon.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Detroit Metropolitan Wayne County lufthavn

www.metroairport.com

Slik kommer man seg til byen

Offentlige SMART-busser kjører til Detroit sentrum fra nederste nivå nær transportkontorene i North terminal. Det finnes også drosjer og eksklusiv personbiltransport. Flere bilutleiefirmaer er representert på lufthavnen. Det tar 20-30 minutter til sentrum med bil/drosje og rundt 45 minutter med buss.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Metro Airport-drosjer er tilgjengelige på lufthavnen. Turen til sentrum bør ta 20–30 minutter.

Transport mellom terminalene

"Terminal-to-Terminal"-minibusser tilbyr gratis transport mellom de to terminalene.

Fasiliteter

De fleste restauranter, barer, kafeer og hurtigmatutsalg ligger i McNamara-terminalen, men det finnes barer og restauranter i de andre terminalene også. Det finnes mange butikker på lufthavnen, inklusiv tollfri shopping. Det er minibanker, trådløst Internett og vekslingskontorer i begge terminalene. Flyplasshotellet tilbyr konferanse- og businessfasiliteter. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det er rikelig med parkeringsplasser på Detroit Metropolitan Wayne County lufthavn. Prisen er fra USD 4 per halvtime. Det tilbys dagspriser fra $ 11 på Green Lot, som er den billigste langtidsparkeringen. Det går gratis skyttelbuss mellom parkeringsplassene og terminalbygningene.

Internett

Advanced Wireless Group tilbyr gratis Internett på hele lufthavnen.