Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Houston sentrum
 

Praktisk informasjon om Houston

Slik kommer man seg rundt i byen

Det kan være lurt å leie bil i Houston. Det er relativt rimelig, og gjør det enkelt å komme seg rundt i den vidstrakte byen. Veiene er gode, og det finnes mange parkeringsplasser. For å leie bil (i opptil 90 dager) kreves det nasjonalt førerkort, og sjåføren må være minst 25 år (enkelte selskaper leier også ut til sjåfører mellom 21 og 24 år mot et tillegg). Metropolitan Transit Authority tilbyr et godt kollektivtilbud med effektive busser samt lokaltog som knytter sammen Downtown, Midtown, Museum District, Hermann Park, Texas Medical Center og Reliant Park. Husk at du må ha eksakt beløp når du kjøper billetten hos sjåfør på bussen. Eventuelt kan du kjøpe billetter eller dagskort på forhånd fra lokale butikker med Metro-skilt. Drosjer er relativt dyre, men tilgjengeligheten er god.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

George Bush interkontinentale lufthavn

www.fly2houston.com

Slik kommer man seg til byen

Flere skyttelbusser, inklusiv minibusser og limousiner, kjører fra lufthavnen og inn til Houston sentrum og en rekke andre destinasjoner, inklusiv Gulf Coast-resort i Galveston. SuperShuttle samkjøringsservice tilbyr henting hjemme eller fra kontoret. Houston metro tilbyr offentlige busser fra sørsiden av terminal C, inklusiv ekspressbuss til lufthavnen. Det er også mange hoteller som tilbyr egen transport, og man kan ringe til disse fra telefoner i området ved bagasjeutleveringen.

Bilutleie

De fleste større bilutleiefirmaene er representert på flyplassen. Det går en skyttelbuss fra terminalene til området der disse firmaene holder til. Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter står utenfor ankomstterminalene. Startprisen er $ 2,75, og det legges til $ 1 for reiser mellom kl. 20.00 og 06.00.

Transport mellom terminalene

Det automatiske transportsystemet TerminaLink forbinder terminalene A, B, C, E og den internasjonale ankomstterminalen. Det finnes også et undergrunnstog som går mellom de fem terminalbygningene.

Fasiliteter

Fasiliteter på lufthavnen omfatter en rekke spise- og drikkesteder, alt fra hurtigmat til flotte restauranter. Det finnes også aviskiosker og andre butikker på lufthavnen. Tollfri shopping i den internasjonale terminalen. Det finnes minibanker og vekslingskontorer over hele flyplassen. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Prisen på parkering er $ 3 per time med $ 19 som maksimum for en dag. Parkeringsplassene ligger i nærheten av terminalene. Det er gratis skyttelbuss mellom terminalene og parkeringsplassene.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.