Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Houston

Houston sentrum
 

Praktisk informasjon om Houston

Slik kommer man seg rundt i byen

Det kan være lurt å leie bil i Houston. Det er relativt rimelig, og gjør det enkelt å komme seg rundt i den vidstrakte byen. Veiene er gode, og det finnes mange parkeringsplasser. Det kreves nasjonalt førerkort, og sjåføren må være minst 25 år (enkelte selskaper leier også ut til sjåfører mellom 21 og 24 år mot et tillegg). Metropolitan Transit Authority tilbyr et godt kollektivtilbud med effektive busser samt lokaltog som knytter sammen Downtown, Midtown, Museum District, Hermann Park, Texas Medical Center og Reliant Park. Husk at du må ha eksakt beløp når du kjøper billetten hos sjåfør på bussen. Eventuelt kan du kjøpe billetter eller dagskort på forhånd fra lokale butikker med Metro-skilt. Drosjer er relativt dyre, men tilgjengeligheten er god.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Martin Luther Kings dag 19. jan. 18. jan.
Presidentenes dag 16. feb. 15. feb.
Minnedag 25. mai 30. mai
Uavhengighetsdagen 4. jul. 4. jul.
Arbeidernes dag 7. sep. 5. sep.
Columbus-dagen 12. okt. 10. okt.
Krigsveteranenes dag 11. nov. 11. nov.
Thanksgiving 26. nov. 24. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Houston har et fuktig, subtropisk klima med vinder som blåser inn fra ørkenen i Mexico og fuktighet fra Mexico-gulfen det meste av året. Somrene er svært varme og fuktige, noe som at klimaanlegg er mer en nødvendighet enn luksus. Om sommeren (juni til august) ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 23 °C og 35 °C. Om vinteren (desember til februar) ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 6 °C og 19 °C. Om somrene er det ofte tordenvær om ettermiddagen, noe som gjør at det ofte regner. Av og til kan man også oppleve tornadoer. Vintrene derimot er kjølige og tempererte. Ingen snø, men noe regn.

George Bush interkontinentale lufthavn

www.fly2houston.com/iah

Slik kommer man seg til byen

Flere skyttelbusser, inklusiv minibusser og limousiner, kjører fra lufthavnen og inn til Houston sentrum og en rekke andre destinasjoner, inklusiv Gulf Coast-resort i Galveston. SuperShuttle samkjøringsservice tilbyr henting hjemme eller fra kontoret. Houston metro tilbyr offentlige busser fra sørsiden av terminal C, inklusiv ekspressbuss til lufthavnen. Det er også mange hoteller som tilbyr egen transport, og man kan ringe til disse fra telefoner i området ved bagasjeutleveringen.

Bilutleie

De fleste større bilutleiefirmaene er representert på flyplassen. Det går en skyttelbuss fra terminalene til området der disse firmaene holder til. Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter står utenfor ankomstterminalene. Startprisen er $ 2,75, og det legges til $ 1 for reiser mellom kl. 20.00 og 06.00.

Transport mellom terminalene

Den helautomatiske TerminaLink knytter terminalene A, B, C og E sammen med den internasjonale ankomstterminalen. Det finnes også et undergrunnstog som går mellom de fem terminalbygningene.

Fasiliteter

Fasiliteter på lufthavnen omfatter en rekke spise- og drikkesteder, alt fra hurtigmat til flotte restauranter. Det finnes også aviskiosker og andre butikker på lufthavnen. Tollfri shopping i den internasjonale terminalen. Det finnes minibanker og vekslingskontorer over hele flyplassen. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Prisen på parkering er $ 3 per time med $ 19 som maksimum for en dag. Parkeringsplassene ligger i nærheten av terminalene. Det er gratis skyttelbuss mellom terminalene og parkeringsplassene.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.