Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Velkommen til fantastiske Las Vegas
 

Praktisk informasjon om Las Vegas

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste besøkende i Las Vegas holder seg til The Strip og sentrum. Da har man ikke behov for leiebil. Begge områder oppleves fint til fots, og det finnes i tillegg flere former for offentlig transport. Lokale busser kjører opp og ned The Strip og inn til sentrum hele døgnet. Prisen er den samme uansett hvor man skal, og den omfatter overgang. Den gammelmodige Las Vegas Strip Trolley kjører også The Strip fra ende til ende fra 08.30 til midnatt. Downtown Trolley sirkulerer mellom Stratosphere og sentrum i samme tidsrom. Det kjører også en moderne monorail over gatenivå fra 07.00 til 03.00 daglig (avhengig av dag) mellom Sahara Hotel og MGM Grand. Det finnes godt med drosjer utenfor alle hoteller og kasinoer, og på drosjeholdeplasser. Bil er praktisk dersom man ønsker å reise utenfor Las Vegas, men det tilbys også bussturer til Hoover Dam.

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Las Vegas McCarran internasjonale lufthavn

www.mccarran.com

Slik kommer man seg til byen

Det kjører jevnlig busser mellom lufthavnen og Las Vegas sentrum og The Strip som stopper ved de fleste hotellene. Buss 108 og 109 kjører til transportsentralen i sentrum og South Strip Transfer Terminal. Skyttelbussene går fra vestsiden av bagasjeutleveringsområdet, utenfor utgang 7-13.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Dollar og Hertz har kontorer her. Bilutleiefirmaene tilbyr gratis transport mellom parkeringsplassene deres og terminalbygningene. Det finnes flere bilutleiefirmaer i Las Vegas. Disse kan kontaktes ved hjelp av gratistelefonene i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor ankomsthallen på Las Vegas McCarran lufthavn, på østsiden av bagasjeutleveringen utenfor utgang 1-4. Taksameteret starter på $ 2 når drosjen starter på lufthavnen. De fleste drosjer tar ikke kredittkort.

Transport mellom terminalene

Det går gratis skyttelbuss mellom terminal 1 og 3.

Fasiliteter

Las Vegas lufthavn har flere butikker, barer og restauranter og selvfølgelig mange enarmede banditter. Det finnes også minibanker, bank og vekslingskontor i ankomst- og avreisehallene. Det finnes også et lekeområde, skopuss og informasjonsskranker.

Parkering

Korttidsparkering på Las Vegas McCarran internasjonale lufthavn koster fra $ 2 per time de tre første timene og øker til $ 3 per time inntil maksimalt $ 36 per dag. Langtidsparkering koster $ 3 den første timen og $ 1 for hver påfølgende time inntil $ 16 per dag. En gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og de parkeringsplassene som ligger lenger bort.

Internett

Las Vegas internasjonale lufthavn har gratis trådløst Internett.