KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Glitter og glamour på kvelden, Los Angeles
 

Praktisk informasjon om Los Angeles

Slik kommer man seg rundt i byen

LA sentrum er spredd utover et stort område, så det kan være både frustrerende og tidkrevende å ta seg rundt. Det komplekse nettverket av motorveier kan være skremmende, spesielt for de som ikke er vant til å kjøre i store byer, men med et kart eller gode veibeskrivelser er det å leie bil være den beste og mest populære måten å se LA på. Om mulig bør besøkende unngå rushtrafikken fra 07.00 til 10.00 og 15.00 til 19.00. Da står trafikken på motorveiene ofte helt stille. Det er også mulig å ta seg rundt med buss, men hyppige skifter og lange distanser kan gjøre dette sakte og upraktisk, og det anbefales heller ikke sent på kvelden eller om natten. Metroen har tre linjer. Togene kjører ofte og raskt, men nettet dekker bare en liten del av byen. Det finnes også drosjer, men det kan lett bli dyrt over lengre avstander. Mobilappbaserte taxitjenester som Uber er et godt alternativ.

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Plugger er hovedsakelig av typen med to flate pinner, selv om tre-pinners plugger (to flate parallelle pinner og en avrundet pinne) også brukes i stor utstrekning. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, spesielt alle byområder. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene, og Wi-Fi er utbredt.

Nødnummer

911 (generelt)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Los Angeles internasjonale lufthavn

www.lawa.org

Slik kommer man seg til byen

Gratis skyttelbuss kjører fra Metro Rail Green Line Aviation Station fra nederste nivå i hver terminal. En annen skyttelbuss kjører til busstasjonen, der man kan ta bussene som kjører inn til Los Angeles-området. Prime Time Shuttle og Super Shuttle tilbyr begge delt transport. Det anbefales å reservere. Enkelte hoteller tilbyr også transport. Mobilappbaserte taxitjenester som Uber er også tilgjengelig.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Advantage, Alamo, Avis, Budget, Hertz og Thrifty er representert her. Bilutleiefirmaene ligger utenfor selve flyplassområdet, men man kan be om gratis skyttelbuss for å bli transportert til og fra området.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor nederste nivå på lufthavnen. Passasjerer får en lapp med de vanligste prisene til typiske destinasjoner. Autoriserte drosjer har et offisielt merke, og passasjerer som velger en uautorisert drosje gjør det på egen risiko. Mobilappbaserte taxitjenester som Uber er også tilgjengelig.

Transport mellom terminalene

Det går en gratis skyttelbuss for passasjerer mellom de fem terminalene.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det minibanker og valutaveksling, forretningssenter, mobil-ladestasjoner, bagasjeoppbevaring, butikker, restauranter og barer.

Parkering

Det finnes åtte sentrale parkeringsplasser som tilbyr både kort- og langtidsparkering. De er knyttet til terminalene med skyttelbussen LAX. Det finnes også en venteplass. Parkering koster USD 5 den første timen og USD 4 for hver påfølgende time inntil USD 40 per dag. Den billigste parkeringen koster $ 4 den første timen og $ 4 for hver påfølgende time opp til $ 12 per dag.

Internett

LAX har gratis trådløst Internett.