Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Art Deco-bygninger, Miami
 

Praktisk informasjon om Miami

Slik kommer man seg rundt i byen

Metrobus er det viktigste transportmiddelet i Miami. Nettverket er stort, og det kan ta litt tid å komme seg rundt. Prisen er den samme uansett hvor du skal. Hvis du må skifte buss og trenger billett med overgang, må du be om dette når du kjøper billetten for det koster ekstra. Et annet transportmiddel er Metrorail, en bane på hevet skinnegang som forbinder Nord- og Sør-Miami med stasjoner med et par kilometers mellomrom. I tillegg har man Metromover, en hevet enskinnebane med flott utsikt over sentrum av Miami og Biscayne Bay og som har forbindelse med busser og tog. De fleste besøkende tar imidlertid drosje eller leier en bil. Det er praktisk fordi byen strekker seg ut over et stort område. For å leie bil må sjåføren være over 21 år, ha gyldig kredittkort, pass (dersom sjåføren kommer fra utlandet) og førerkort på engelsk. Lokale sjåfører kan være aggressive.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Miami internasjonale lufthavn

www.miami-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Flyplassen har god forbindelse med nye Miami Intermodal Centre med det elektriske toget MIA Mover, som er gratis. Herfra tilbyr Miami-Dade Transit Department transporttjenester til Miami by og omegn. Disse tjenestene omfatter de lokale rutebussene Metrobus, et Metrorail-system, tog til Miami sentrum og Brickell samt lokaltoget TriRail som går til Broward og Palm Beach.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene holder til i nye Miami Intermodal Centre (sentralstasjonen). Stasjonen er forbundet med flyplassen med det elektriske toget MIA Mover, som er gratis. Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det kjører drosjer og skyttelbusser fra ankomsthallene, utenfor områdene der bagasjen leveres ut. På forespørsel finnes det drosjer og skyttelbusser som tar rullestol. Prisen inn til sentrum er rundt $ 27 med drosje og $ 15 med flybuss (prisen med flybuss er et anslag, prisen kan variere dersom det er ekstra passasjerer).

Transport mellom terminalene

De tre terminalene er forbundet med gangveier og tog.

Fasiliteter

Det finnes flere restauranter, barer, kafeer og hurtigmatkjeder som er døgnåpne. Det finnes også mange butikker og mulighet for tollfri shopping. Flyplassen har minibanker, vekslingskontorer, et kapell, et kunstgalleri og svømmebasseng på taket av flyplasshotellet. Fasilitetene for funksjonshemmede personer er gode.

Parkering

Miami internasjonale lufthavn tilbyr langtidsparkering i to parkeringshus med flere etasjer. Det finnes korttidsparkering på samme område, i nærheten av terminalene. Parkering i parkeringshus koster $ 6 den første timen og $ 17 for omkring tre timer og inntil en hel dag.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig for $ 4,95 for 30 minutter eller $ 7,95 per dag.