KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Art Deco-bygninger, Miami
 

Praktisk informasjon om Miami

Slik kommer man seg rundt i byen

Metrobus er det viktigste transportmiddelet i Miami. Men nettverket er stort og tar litt tid å venne seg til. Prisen er den samme uansett hvor du skal. Hvis du må skifte buss og trenger billett med overgang, må du be om dette når du kjøper billetten for det koster ekstra. Et annet transportmiddel er Metrorail, en bane på hevet skinnegang som forbinder Nord- og Sør-Miami med stasjoner med et par kilometers mellomrom. Metromover, en hevet enskinnebane, gir en flott utsikt over sentrum av Miami og Biscayne Bay, som har forbindelse med busser og tog. De fleste besøkende tar imidlertid drosje eller leier en bil. Det er praktisk fordi byen strekker seg ut over et stort område. For å leie bil må sjåføren være over 21 år, ha gyldig kredittkort, pass (dersom sjåføren kommer fra utlandet) og førerkort på engelsk. Vær oppmerksom på at lokale sjåfører i Miami kan være aggressive.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Plugger er hovedsakelig av typen med to flate pinner, selv om tre-pinners plugger (to flate parallelle pinner og en avrundet pinne) også brukes i stor utstrekning. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, spesielt alle byområder. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene, og Wi-Fi er utbredt.

Nødnummer

911 (generelt)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Miami internasjonale lufthavn

www.miami-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Lufthavnen har god forbindelse med nye Miami Intermodal Centre med det elektriske toget MIA Mover, som er gratis. Herfra tilbys det mange tjenester til Miami og omegn. Disse tjenestene omfatter de lokale rutebussene Metrobus, et Metrorail-system, tog til Miami sentrum og Brickell samt lokaltoget TriRail som går til Broward og Palm Beach.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene holder til i nye Miami Intermodal Centre (sentralstasjonen). Stasjonen er forbundet med Lufthavnen med det elektriske toget MIA Mover, som er gratis. Selskaper representert inkluderer Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, E-Z Rent A Car, Hertz, National, Payless, P&P Family Auto Rental, Royal, Sixt Rent A Car og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Det kjører drosjer og skyttelbusser fra ankomsthallene, utenfor områdene der bagasjen leveres ut. På forespørsel finnes det drosjer og skyttelbusser som tar rullestol. Prisen inn til sentrum er rundt $ 27 med drosje og $ 15 med flybuss (prisen med flybuss er et anslag, prisen kan variere dersom det er ekstra passasjerer).

Transport mellom terminalene

De tre terminalene er forbundet med gangveier og tog.

Fasiliteter

Det finnes flere restauranter, barer, kafeer og hurtigmatkjeder som er døgnåpne. En rekke butikker, inkludert taxfree, er tilgjengelige. Lufthavnen har også minibanker, vekslingskontorer, et kapell, et kunstgalleri, spatjenester, et yoga-rom og et svømmebasseng på taket av Lufthavnhotellet. Det finnes også fasiliteter for funksjonshemmede personer.

Parkering

Miami internasjonale lufthavn tilbyr langtidsparkering i to parkeringshus med flere etasjer. Det finnes korttidsparkering på samme område, i nærheten av terminalene. Parkering i parkeringshus koster $ 6 den første timen og $ 17 for omkring tre timer og inntil en hel dag. Alle kjøretøy parkert i garasjen har lov til å stå i maksimalt 60 dager.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig for $ 4,95 eller $ 7,95 for best tilkoblingshastighet.