Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Bysilhuett ved Mississippi, Minneapolis
 

Praktisk informasjon om Minneapolis

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er en fascinerende opplevelse å bevege seg rundt til fots i sentrum av storbyområdet som består av Minneapolis og St. Paul. Her finnes nemlig det berømte nettverket av overbygde gangveier som knytter bygningene i sentrum sammen en eller flere etasjer over gatenivå. Takket være disse kan man bevege seg rundt i ly for dårlig vær. Omkring 69 kvartaler i Minneapolis sentrum er knyttet sammen på denne måten. Når du blir sliten, er det bare å hoppe på bussen. MetroTransit driver et av de største kollektivtransportselskapene i hele USA, med omkring 73 millioner bussturer i året. Reiseplanleggere og ruteinformasjon finnes både i byen og på hotellene. Den relativt nye Hiawatha Light Rail Transit-ruten knytter sentrum til lufthavnen og Mall of America, og Northstar Corridor-ruten kjører passasjerene nordover helt til Big Lake. Det finnes også mange drosjeselskaper i tvillingbyene. De kan bestilles per telefon eller oppsøkes utenfor hoteller og andre offentlige bygninger.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Minneapolis–Saint Paul internasjonale lufthavn

www.mspairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes en informasjonsskranke som gir reisende informasjon og råd. Bybusser kjører fra Lindbergh-terminalen til både Minneapolis og St. Paul. Det går også en lettbane mellom lufthavnen, Minneapolis sentrum og Mall of America. SuperShuttle tilbyr delte minibusser fra dør til dør til nærliggende byer. Det finnes også drosjer.

Bilutleie

Blant bilutleiefirmaene som er representert, er Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National. Skrankene befinner seg i Transit Center. Det går en gratis underjordisk trikk dit fra Lindbergh-terminalen. Fra Transit Center går det også skyttelbusser til bilutleiefirmaer utenfor flyplassområdet.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på holdeplassen utenfor ankomstterminalene. Turen fra lufthavnen og inn til Minneapolis tar rundt 12 minutter og koster $ 39-49. Til St. Paul tar det rundt 20 minutter, og prisen er $ 31-38. For å komme til drosjeholdeplassen på Lindbergh-terminalen må du gå ned en etasje, gjennom tunnelen mot parkeringen og opp et nivå.

Transport mellom terminalene

Lufthavnens to terminaler er knyttet sammen med overbygde gangveier, skyttelbusser og en gratis lettbane.

Fasiliteter

Northstar Crossing i Lindbergh-terminalen huser en rekke butikker, restauranter og mattorg. Andre fasiliteter omfatter minibanker, vekslingskontorer, taxfree-shopping og lekeomåde. Det finnes flere businessentre på lufthavnen som tilbyr Internett, faks og kopieringstjenester. Trådløst Internett er også tilgjengelig. Hilton-hotellet i nærheten tilbyr rom og treningsstudio til dagpriser. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering for Humphrey-terminalen er merket med oransje og lilla. Parkering for Lindbergh-terminalen er merket med blått, grønt, rødt og gull. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbroer. Korttidsparkering koster $ 5 for den første timen og $ 3 for hver påfølgende time inntil $ 36 per dag. Den gunstigste parkeringen er på det oransje feltet. Der koster det $ 16 per dag. Det er gangbro fra Humphrey-terminalen og lettbane fra Lindbergh-terminalen.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen gjennom nettverket "MSP-WiFi".