Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Viktorianske hjem, San Francisco
 

Praktisk informasjon om San Francisco

Slik kommer man seg rundt i byen

Selskapet som driver offentlig transport i San Francisco heter MUNI og driver busser, trolleybusser og de berømte trikkene samt t-bane som går både over og under jorden. MUNI dekker hele byen. Husk nøyaktig beløp når du skal kjøpe billett. Det er samme pris på alle transportalternativer, bortsett fra på trikkene som er dyrere. Trikkene ses som bevegelige nasjonalmonumenter og er både svært populære og overfylte. Det kan være vanskelig å få plass, og det kan ta lang tid å komme til bestemmelsesstedet. MUNIs tog og busser kjører døgnet rundt, men etter midnatt er det færre avganger. Busser som kjører om natten er ikke alltid trygge. Det andre transportsystemet, BART, er et nettverk med rask og rimelig t-bane/tog som knytter byen til både East Bay og lufthavnen. Det finnes også drosjer i byen, med det kan være vanskelig å få fatt i dem, ikke minst i rushtiden. På dagtid er det beste alternativet å gå, slik de lokale gjør. Men vær forberedt på noen oppoverbakker.

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

San Francisco internasjonale lufthavn

www.flysfo.com

Slik kommer man seg til byen

Bay Area Rapid Transit (BART) forbinder lufthavnen og sentrum. Det tilbyr også forbindelse til lokaltogtjenesten Caltrain på Milbrae Station, hvor det regelmessig går tog til San Francisco sentrum og San Jose. SamTrans Service, buss nr. 292, kjører hvert 30, minutter til både sentrum og forstedene. Det finnes også delte minibusser som kjører fra dør til dør og er billigere enn drosjer, Reservasjon kan være nødvendig for kjøring etter 23.00.

Bilutleie

AirTrain knytter terminalene til leiebilsenteret. Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, National, Thrifty og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Drosje koster rundt $ 45 til $ 65 for en times tur inn til sentrum, men prisen avhenger i stor grad av trafikken. Flyplassen har egne ansatte ved drosjeholdeplassen som har som oppgave å hjelpe passasjerer. Drosjesjåfører forventer $ 4-5 i tips.

Transport mellom terminalene

AirTrain tilbyr to linjer: den røde linjen knytter sammen alle terminalene, parkeringshusene og BART stasjon. Den blå linjen kjører innom bilutleieområdet. AirTrain kjører imidlertid ikke til langtidsparkeringen.

Fasiliteter

Det finnes mange banker, vekslingskontorer og minibanker. Fasilitetene for funksjonshemmede personer er meget gode. Andre fasiliteter omfatter bagasjeoppbevaring, helsesenter, barer og restauranter, taxfree, butikker, butikker, barnepass og stellerom, postkasser, Wi-Fi, turistinformasjon og hotellreservasjon. Det finnes også et museum, bibliotek, kunstgalleri og flymuseum på terminalen.

Parkering

Korttidsparkering koster fra $ 2 for 20 minutter og øker til $ 36 for 24 timer. Andre dagspriser varierer fra $ 28 per dag på den internasjonale parkeringen til $ 18 per dag på langtidsparkeringen.

Internett

Alle de fire terminalene tilbyr gratis trådløst Internett.