Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

The Space Needle, Seattle
 

Praktisk informasjon om Seattle

Slik kommer man seg rundt i byen

Seattle sentrum har et godt utbygd nettverk med offentlig transport som omfatter busser og en høyhastighets forhøyet énskinnebane som knytter sentrum til Seattle Center og tilbyr utsikt over havnen og enda lenger. Bussystemet er best utbygd og kjører hele natten, men ikke fullt så ofte etter 20.00. Busser tilbyr gratis transport innenfor sentrumsområdet mellom Waterfront og 6th Avenue og Pioneer Square og Battery Street fra 06.00 til 19.00. Billettene er litt dyrere i rushtiden, og de kjører ikke på søndager. Drosjer kan praies på holdeplassen eller bestilles via telefon. Parkering i Seattle er dyrt og begrenset, men trafikken er ikke alt for ille utenfor rushtiden, og det er forholdsvis enkelt å ta seg frem. Det er et godt alternativ å leie bil dersom man ønsker å reise ut av byen.

Tid

GMT -8 (GMT -7 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn

www.portseattle.org/seatac

Slik kommer man seg til byen

SeaTac/Airport Station tilbyr passasjerene direkte transport fra lufthavnen og inn til Seattle sentrum. Stasjonen ligger i femte etasje i parkeringshuset på lufthavnen. Shuttle Express tilbyr skyttelbusser dør til dør med regelmessige avganger til byene i nærheten. Det finnes også busser (Public Metro Transit) hele døgnet til destinasjoner både i og utenfor Seattle.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Hertz og National er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Benytt en av telefonene utenfor terminalen eller stikk innom en av informasjonsskrankene for å bestille drosje.

Transport mellom terminalene

Terminalene er knyttet sammen av en underjordisk bane.

Fasiliteter

Lufthavnen har svært gode fasiliteter, inklusiv et stort utvalg av restauranter, barer, hurtigmatrestauranter og butikker. Flyplassen har også minibanker og steder der man kan veksle valuta, eget hvileområde for kjæledyr, massasje, skopuss, røykeområder og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Parkering på Sea-Tac lufthavn koster fra $ 4 per time til $ 35 per dag. Langtidsparkering koster $ 28 per dag og $ 130 per uke.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.