Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Det hvite hus, Washington D.C.
 

Praktisk informasjon om Washington

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er relativt lett å ta seg rundt i Washington DC. De fleste attraksjonene ligger i gangavstand fra hverandre. Byen er formet som en sirkel rundt det hvite hus, som det går "spiler" ut fra. Washington DC har et svært godt utbygd offentlig transportsystem som omfatter busser og t-banen Metrorail som har stasjoner ved eller i nærheten av alle turistattraksjoner. Systemet kjører til midnatt på ukedagene, og Metrorail-stasjonene er åpne til 03.00 natt til lørdag og søndag. T-banen Metrorail er et effektivt system som dekker hele byen samt forstedene i Virginia og Maryland. Et eletronisk kort brukes som billett. Et stort rutenett med busser dekker de stedene t-banen ikke går, men det er litt vanskeligere å bruke buss, og det tar lenger tid som følge av tett trafikk. Overgang mellom busser er gratis i to timer etter påstigning. Det finnes både buss- og togkort, og dessuten kort som kombinerer begge. Selv om de fleste besøkende i Washington DC ankommer med bil, er det ofte enklere å benytte offentlig transport. Trafikken er tett, og parkeringsplassene i sentrum er både få og dyre. Drosje kan være smart for korte distanser, og de er billigere enn i andre storbyer i USA.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra mars til november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Washington Dulles internasjonale lufthavn

www.metwashairports.com

Slik kommer man seg til byen

Washington Flyer Silver Line tilbyr direkte transport mellom lufthavnen og Metro Silver Line-stasjonen hvert 20. minutt. Billettprisen er ca. $ 5. Bussbilletter kan kjøpes ved ankomstdør 4 i hovedterminalen. Det kjører også offentlige busser fra stasjonen til områder som ikke betjenes av Metrorail. SuperShuttle tilbyr dør-til-dør i delt minibuss.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer er tilgjengelige døgnet rundt fra nedre nivå i hovedterminalen. Washington Flyer er det eneste selskapet som har tillatelse til å tilby drosjetjenester til og fra lufthavnen. Drosjene tar ca. $ 68 for den 30 til 60 minutter lange kjøreturen inn til byen. Kredittkort aksepteres.

Fasiliteter

Det finnes minibanker og vekslingskontorer. Andre fasiliteter omfatter restauranter, barer, butikker, taxfree-shopping, businesstjenester, turistinformasjon og hotellreservasjon.

Parkering

På Washington Dulles internasjonale lufthavn er det parkeringshus rett ved siden av terminalen, og prisen er fra USD 6 per time opp til USD 35 per dag. Dagsparkering 1 og 2 er billigere. De er knyttet til terminalen med skyttelbuss.

Internett

Brukere av bærbare PC-er og nettbrett kan bruke trådløst Internett i hele terminalen, gratis. Det finnes også flere internettkafeer etter sikkerhetskontrollen.

Flyplasser i nærheten