Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Den mektige havnebroen ved solnedgang, Sydney
 

Praktisk informasjon om Sydney

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Sydney er god, og det finnes busser, tog og ferjer som gjør det enkelt å ta seg rundt i byen og i områdene rundt. Det finnes flest busser, og dette er også det billigste alternativet. De kan imidlertid være langsomme ettersom trafikken kan være tett. Det finnes også egne turistbusser der man kan hoppe på og av etter ønske og som kjører til de fleste severdighetene og strendene i nærheten. T-banen er det raskeste alternativet, men mange turistområder, som Darling Harbour, Bondi Beach og Manly, kan bare nås med ferje og buss i tillegg. Den hyggeligste måten å ta seg rundt på er med ferje. Hovedterminalen ligger ved Circular Quay. Det finnes også en énskinnebane som kjører i en 10-minutters sløyfe fra sentrum til Darling Harbour og tilbake, og et trikkesystem kalt Metro Light Railsom går mellom Central Stasjon og Wentworth Park i Pymont. I tillegg finnes det mange og rimelige drosjer med taksameter. Det anbefales ikke å leie bil for et kort opphold, for trafikken er tett (i rushtiden), og det er begrenset med parkering i sentrum.

Tid

GMT +10 (GMT +11 fra første søndag i oktober til første søndag i april).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Australia er på 240/250 volt, 50 Hz. Det brukes støpsler med tre flate stifter, men av en annen type enn de som brukes i andre land, så en adapter er vanligvis nødvendig.

Valuta

Den offisielle myntenheten er australske dollar (AUD), som deles i 100 cent. Kredittkort godtas de fleste steder, og det finnes mange minibanker over hele landet. Banker og vekslingskontorer veksler de fleste utenlandske valutaer. Bankene er vanligvis åpne fra 9.30 til 16.00 mandag til torsdag, og 9.30 til 17.00 på fredag, men noen har lengre åpningstider, og noen er åpne lørdag formiddag.

Kommunikasjon

Landskoden for Australia er +61. Australske mobiltelefonselskaper opererer med GSM-nettverk, så det kan være at enkelte utenlandske telefoner ikke kan brukes på de lokale nettverkene. Det kan leies mobiltelefoner, og det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 000 (112 fra mobiltelefon)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Kingsford Smith (Sydney) lufthavn

www.sydneyairport.com.au

Slik kommer man seg til byen

Airport Rail Link er den raskeste og mest praktiske måten å komme til sentrum og forstedene. Det går tog hvert 10. minutt, og turen inn til sentrum tar 13 minutter. Derfra går det transport til alle forstedene. Det finnes to jernbanestasjoner på flyplassen: en rett under terminal 1 og en annen mellom terminal 2 og terminal 3. Buss 400 kjører mellom lufthavnen og Bondi Junction. Det finnes også flere skyttelbusser som kjører direkte til og fra lufthavnen. Disse må forhåndsbestilles. Det finnes også hotellbusser.

Bilutleie

Alle de største bilutleiefirmaene er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjeholdeplass utenfor terminalen med både vanlige drosjer og maxitaxi for grupper.

Transport mellom terminalene

Airport Rail Link knytter den internasjonale terminalen (T1) sammen med innenlandsterminalene (T2 og T3), og det går også regelmessig buss mellom T1 og T2. Innenlandsterminalene er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes en rekke butikker, barer og restauranter på terminalene samt dusjmuligheter, internettkiosker, røykeområder, mobiltelefonutleie og tollfri shopping. Valutaveksling og minibanker finner man flere steder på lufthavnen. I terminal 1 finnes det også legehjelp og bagasjeoppbevaring. Businesstjenester i terminalene 1 og 2 tilbyr møterom og Internett.

Parkering

Det finnes parkeringplasser med grei adkomst både ved innenlands- og utenlandsterminalen. Man får rabatt hvis man forhåndsbestiller via lufthavnens nettside.

Internett

Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i hele terminal 1 og 2.