Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Fargerik La Boca, Buenos Aires
 

Praktisk informasjon om Buenos Aires

Slik kommer man seg rundt i byen

Gatestrukturen med svært rette gater i rutemønster gjør det enkelt å orientere seg i Buenos Aires, og den beste måten å ta seg frem og oppleve byen på er til fots. Byen har imidlertid også et effektivt og billig kollektivtransportsystem som består av busser og en fremragende t-bane (Subte). Selv om Subte dekker mesteparten av sentrum, går den ikke særlig langt utenfor. Subte er rimelig siden man betaler per reise og ikke per reisedistanse. Forhåndsbetalte Subte-kort eller -pass kan kjøpes i billettboder, boleterias, på stasjonene. Det kan bli svært varmt og fullt om sommeren, særlig i rushtiden. Subte er stengt mellom 22.00 og 05.00. Bussnettverket er enormt, og dekker hele byen. Selv om det er en svært nyttig form for transport, kan det store antallet ruter være forvirrende for turister. Busbilletter betales med mynter i en automatisk billettmaskin når man går om bord på bussen. Mange busser går hele natten, men da kjører de sjeldnere. Det finnes også lokaltog som kjører til byens utkanter. SUBE-kort kan kjøpes i mange kiosker, butikker og postkontorer over hele byen. De gjelder både buss og Subte og gir lavere pris på bussreiser. Dette er den mest praktiske betalingsmåten. Drosjer finnes overalt og er ganske billige. De er generelt trygge, men turister bør være oppmerksom på at det finnes falske drosjer som plukker opp turister og raner dem. Det er tryggere å ringe etter radiotaxi eller remís, som er en forhåndsbestilt radiodrosje med fast pris som fungerer som en bil med sjåfør og kan være billigere enn drosjer over lengre distanser. Remíses er også praktiske dersom man ønsker å reise ut av byen eller på dagstur til områdene rundt.

Tid

GMT -3

Elektrisitet

Nettstrømmen i Argentina er på 220 volt, 50 Hz. De fleste hoteller og kontorer bruker støpsel med tre flate stifter, men i de fleste eldre bygninger brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er argentinsk peso (ARS). Valuta kan veksles i banker og cambios (vekslingskontorer), men det er enklere å bruke minibanker. Disse finnes i de fleste byer og tettsteder og følger gjeldende vekslingskurs. De viktigste kreditt- og debetkortene godtas de fleste steder, og amerikanske dollar kan brukes på de fleste steder som retter seg mot turister.

Kommunikasjon

Landskoden for Argentina er +54. Mobiltelefoner fungerer på GSM-nettverket, hvilket betyr at noen SIM-kort fra USA og Canada ikke fungerer i Argentina. Gebyr for nettveksling (roaming) kan være svært høye, så det kan være en god idé å kjøpe et argentinsk SIM-kort ved ankomst. Det finnes mange internettkafeer, og også mange hoteller tilbyr internettilgang.

Nødnummer

Nødnummer: 101 (generelt), 107 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Ministro Pistarini internasjonale lufthavn

www.aa2000.com.ar

Slik kommer man seg til byen

Manuel Tienda Leon tilbyr skyttelbuss til Madero-terminalen i sentrum, der mindre skyttelbusser kjører passasjerene til deres endelige reisemål. Turen til sentrum tar ca. 40 minutter til en time. Offentlige busser er billigere, men bruker inntil to timer til sentrum. Drosjer med taksameter står utenfor terminalbygningen. Man kan bestille fra offisielle boder like utenfor tollområdet. Unngå uoffisielle drosjer. Private biler, såkalte remíser, er et pålitelig alternativ med faste priser. De kan leies på nedre nivå i begge terminalene eller per telefon.

Bilutleie

Leiebilfirmaer har kontorer i terminal A.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter er tilgjengelig utenfor terminalbygningene på Buenos Aires Ezeiza internasjonale lufthavn. Det finnes en egen skranke for drosejereservasjoner inne i hallen, og besøkende bør bekrefte prisen før de gjør en reservasjon. Unngå piratdrosjer.

Transport mellom terminalene

Terminal A og B er forbundet av en overbygd gangvei. Terminal C ligger ti minutters gange fra de andre terminalene.

Fasiliteter

Det finnes flere butikker, apoteker, restauranter, kafeer og barer samt tollfri shopping. Vekslingskontor og minibanker samt døgnåpen bank. Det finnes bagasjeoppbevaring og turistinformasjon i terminal A. Andre fasiliteter omfatter mobiltelefonutleie, helsetjenester, VIP-lounge og internettilgang. Fasilitetene for funksjonshemmede personer er gode.

Parkering

Lang- og korttidsparkering tilgjengelig både i fleretasjes parkeringshus (ved siden av terminal A) og utendørs.

Internett

Den lokale mobilleverandøren Personal tilbyr gratis trådløst Internett uten tidsbegrensning på flyplassen.