Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

De flislagte trinnene ved Lapa, Rio de Janeiro
 

Praktisk informasjon om Rio de Janeiro

Slik kommer man seg rundt i byen

Det anbefales ikke å kjøre bil i Rio, for trafikken er kaotisk og tøff. Det offentlige transportsystemet i Rio er billig og effektivt, og de fleste steder kan nås med metro eller buss. Metroen er absolutt den raskeste og enkleste måten å ta seg rundt på, men den har bare to linjer og går ikke over alt. Det er vanligvis trygt å bevege seg til fots så lenge det er mange mennesker i nærheten. Men unngå å gå i sentrum etter at butikken er stengt og sikkerhetsvaktene har gått hjem. De lokale bussene er det rimeligste alternativet. De dekker hele byen og kjører så raskt som trafikken tillater. Dessverre er de ofte overfylte, sjåførene kjører tøft og det skjer mange tyverier, ikke minst i rushtiden. Da er det lett match for lommetyver. Pass ekstra godt på på busser som ofte brukes av turister, f.eks. de som går til Sukkertoppen. Offentlig transport slutter å gå mellom 23.00 og midnatt, men det finnes enkelte busser som kjører hele natten. Likevel er det tryggere å ta en drosje sent på kvelden. Man kan bestille drosje via telefon, og dette sies å være tryggere og mer pålitelig. De har vanligvis klimaanlegg, men er dyrere enn vanlige drosjer. Sjåførene kan kreve ekstra betaling for bagasje.

Tid

GMT -3 (GMT -2 mellom siste søndag i oktober og tredje søndag i februar)

Elektrisitet

I Brasil brukes det flere forskjellige spenninger, til og med i samme by. De bedre hotellene har 220 volt, 60Hz. Alternativt kan med kjøpe transformatorer i el-butikker. Stikkontaktene kan ofte brukes med mange forskjellige typer støpsler.

Valuta

Den offisielle brasilianske myntenheten er real (BRL). Amerikanske dollar godtas også gjerne på de fleste steder som er rettet mot turister. I de største byene kan utenlandsk valuta veksles i banker eller vekslingskontorer. Det finnes et godt utbygd nettverk av minibanker i landet, og de fleste vanlige internasjonale kredittkort godtas.

Kommunikasjon

Landskoden for Brasil er +55. Mobilnettverket dekker de viktigste store og små byene, og det går an å leie telefoner. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller tilbyr internettilgang. Alle byer har et sentralt telefonkontor som kalles Posto Telefonico, der man kan ringe over lang distanse. Det finnes telefonkiosker overalt. Disse fungerer med telefonkort.

Nødnummer

Nødnummer: 194 (politi), 192 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Galeão Antonio Carlos Jobim internasjonale lufthavn

www.riogaleao.com/en/

Slik kommer man seg til byen

Det finnes offentlige busser, og passasjerer kan ta bussen inn til bussterminalen Novo Rio Rodoviaria i sentrum. Det finnes også dyrere skyttelbusser som kjører til hotellene i sentrum og andre populære reisemål. Disse har ofte engelsktalende guide. Reisende kan ta buss til nærmeste undergrunnsstasjon.

Bilutleie

Bilutleiefirmaer, deriblant Avis og Hertz, finner du i terminal 1 og 2.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. Besøkende bør forhåndsbetale drosje hos Rio Tourism Authority. Det er kanskje litt dyrere, men gjør det mye enklere. Unngå skranken til RDE-drosjene. Gå til Rio de Janeiro State Tourism Authority, og kjøp forhåndsbetalte drosjekuponger der. Hvis du praier en drosje utenfor terminalen, bør du forsikre deg om at taksameteret er nullstilt etter forrige tur.

Transport mellom terminalene

Et rullefortau knytter de to terminalene sammen.

Fasiliteter

Lufthavnen har fasiliteter som minibanker, banker, vekslingskontor, butikker, restauranter, barer, tollfri shopping, bagasjeoppbevaring og turistinformasjon. Fasilitetene for funksjonshemmede personer er gode.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i parkeringshuset rett overfor terminalen.

Internett

Selskaper som Trustive og Boingo tilbyr trådløst Internett mot betaling.

Flyplasser i nærheten