Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo
 

Praktisk informasjon om Sao Paulo

Slik kommer man seg rundt i byen

I en storby som São Paulo kan trafikken bli svært stillestående, og det er rushtid mellom 06.00 og 09.00 samt 16.00 og 20.00. Det anbefales ikke å kjøre i byen, for trafikken er tøff, og det kan være vanskelig å finne parkering i sentrum. Det finnes flere hundre bussruter i byen, og bussene kjører fra 05.00 til midnatt. Bussene er ofte fulle og saktegående i rushtiden. Bussene stopper kun på signal, og dessuten finnes det mange lommetyver. T-banen er ofte det raskeste alternativet i São Paulo. Den har tre hovedlinjer: nord-sør, øst-vest og en kort sentrumslinje nedenfor Avenida Paulista. Avenida Paulista-linjen kjører fra 06.00 til 22.00 og de andre fra 05.00 til midnatt. Bilhete Único er et smartkort som gjør det enkelt å betale for busser, tog og t-bane i São Paulo. Du kan kjøpe dem på undergrunnsstasjoner og fylle på i aviskiosker. Det finnes også godt med drosjer, og de er en absolutt nødvendighet etter mørkets frembrudd. Hvite drosjer står på holdeplasser nær viktige bygninger og sentrale områder. Drosjer som bestilles via telefon har et bedre rykte og foretrekkes av mange turister, men de er litt dyrere. São Paulo strekker seg ut over et stort område. Det er ikke mulig å gå over alt, men det er imidlertid lett å bevege seg rundt til fots i de forskjellige bydelene, og de er vanligvis trygge på dagtid.

Tid

GMT -2 (GMT -3 fra tredje søndag i oktober til tredje søndag i februar).

Elektrisitet

I Brasil brukes det flere forskjellige spenninger, til og med i samme by. De bedre hotellene har 220 volt, 60Hz. Alternativt kan med kjøpe transformatorer i el-butikker. Stikkontaktene kan ofte brukes med mange forskjellige typer støpsler.

Valuta

Den offisielle brasilianske myntenheten er real (BRL). Amerikanske dollar godtas også gjerne på de fleste steder som er rettet mot turister. I de største byene kan utenlandsk valuta veksles i banker eller vekslingskontorer. Det finnes et godt utbygd nettverk av minibanker i landet, og de fleste vanlige internasjonale kredittkort godtas.

Kommunikasjon

Landskoden for Brasil er +55. Mobilnettverket dekker de viktigste store og små byene, og det går an å leie telefoner. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller tilbyr internettilgang. Alle byer har et sentralt telefonkontor som kalles Posto Telefonico, der man kan ringe over lang distanse. Det finnes telefonkiosker overalt. Disse fungerer med telefonkort.

Nødnummer

Nødnummer: 190 (politi), 192 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Governador André Franco Montoro internasjonale lufthavn

www.gru.com.br

Slik kommer man seg til byen

EMTU-busser kjører fra GRU lufthavn til Congonhas lufthavn, Praça da República, Tietê bussterminal og Barra Funda, Itaim Bibi, Circuit Paulista og Brooklin Novo. Den nærmeste metrostasjonen i forhold til lufthavnen er Tietê. Derfra må man ta buss for å komme til lufthavnen. Det går en skyttelbuss til de største hotellene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminalene. Besøkende anbefales å ta forhåndsbetalte drosjer. De er ofte litt dyrere, men gir deg ro i sjelen.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes en rekke barer, restauranter og butikker på lufthavnen. Det finnes banker, vekslingskontorer og minibanker. Det finnes tollfri shopping før tollen i ankomsthallen. I tillegg finnes det turistinformasjon, businessfasiliteter og møterom.

Parkering

Det finnes flere parkeringsbygninger rundt terminalene, inkludert standard og premium.

Internett

Trådløst Internett mot betaling finnes i begge terminalene.