Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo
 

Praktisk informasjon om Sao Paulo

Slik kommer man seg rundt i byen

I en storby som São Paulo kan trafikken bli svært stillestående, og det er rushtid mellom 06.00 og 09.00 samt 16.00 og 20.00. Det anbefales ikke å kjøre i byen, for trafikken er tøff, og det kan være vanskelig å finne parkering i sentrum. Det finnes hundrevis av bussruter i byen, men de er ofte overfylte og går sakte i rushtiden. Bussene stopper kun på signal, og dessuten er det vanlig med lommetyver på busser. T-banen er ofte det raskeste alternativet i São Paulo. Metrosystemet består av seks fargekodede linjer: Lin1e 1 (blå), linje 2 (grønn), linje 3 (rød), line 4 (gul), line 5 (lilla) og linje 15 (sølv). Alle går fra søndag til fredag, fra 04.40 til midnatt, og de fleste linjene går dessuten lørdager til 01.00. Bilhete Único er et smartkort som gjør det enkelt å betale for busser, tog og t-bane i São Paulo. Du kan kjøpe dem på undergrunnsstasjoner og fylle på i aviskiosker. Det finnes også godt med drosjer, og de er en absolutt nødvendighet etter mørkets frembrudd. Hvite drosjer står på holdeplasser nær viktige bygninger og sentrale områder. Drosjer som bestilles via telefon har et bedre rykte og foretrekkes av mange turister, men de er litt dyrere. São Paulo strekker seg ut over et stort område. Det er ikke mulig å gå over alt, men det er imidlertid lett å bevege seg rundt til fots i de forskjellige bydelene, og de er vanligvis trygge på dagtid.

Tid

GMT -3 (GMT -2 mellom siste søndag i oktober og tredje søndag i februar)

Elektrisitet

I Brasil brukes det flere forskjellige spenninger, til og med i samme by. De bedre hotellene har 220 volt, 60Hz. Alternativt kan med kjøpe transformatorer i el-butikker. Stikkontaktene kan ofte brukes med mange forskjellige typer støpsler.

Valuta

Den offisielle brasilianske myntenheten er real (BRL). Amerikanske dollar godtas også gjerne på de fleste steder som er rettet mot turister. I de største byene kan utenlandsk valuta veksles i banker eller vekslingskontorer. Det finnes et godt utbygd nettverk av minibanker i landet, og de fleste vanlige internasjonale kredittkort godtas.

Kommunikasjon

Landskoden for Brasil er +55. Mobilnettverket dekker de viktigste store og små byene, og det går an å leie telefoner. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller tilbyr internettilgang. Alle byer har et sentralt telefonkontor som kalles Posto Telefonico, der man kan ringe over lang distanse. Det finnes telefonkiosker overalt. Disse fungerer med telefonkort.

Nødnummer

Nødnummer: 194 (politi), 192 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Governador André Franco Montoro internasjonale lufthavn

www.gru.com.br/en-us/

Slik kommer man seg til byen

EMTU-busser kjører fra GRU lufthavn til Congonhas lufthavn, Praça da República, Tietê bussterminal og Barra Funda, Itaim Bibi, Circuit Paulista og Brooklin Novo. Den nærmeste metrostasjonen i forhold til lufthavnen er Tietê. Derfra må man ta buss for å komme til lufthavnen. Det kjører en skyttelbuss som setter av passasjerer utenfor de største hotellene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. Besøkende anbefales å ta de offisielle flyplassdrosjene Guarucoop. De er ofte litt dyrere, men er tryggere.

Transport mellom terminalene

Terminal 1 og 2 er knyttet sammen, og det er lett å gå fra den ene til den andre. Transfer til andre terminaler tar lengre tid, men er innenfor gangavstand.

Fasiliteter

Det finnes en rekke barer, restauranter og butikker på lufthavnen. Det finnes banker, vekslingskontorer og minibanker. Det finnes taxfree-shopping før tollen i ankomsthallen, turistinformasjonsskranker, og dessuten businessfasiliteter og møterom i hoteller i nærheten.

Parkering

Det finnes flere parkeringsbygninger rundt terminalene, inkludert standard og premium.

Internett

Trådløst Internett mot betaling finnes i begge terminalene.