Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

La Rotonda-monumentet, Guayaquil
 

Praktisk informasjon om Guayaquil

Slik kommer man seg rundt i byen

Guyaquil har et godt utviklet bussystem som dekker det meste av byens sentrum. Det er en billig og enkel måte å komme seg rundt på for besøkende. Det finnes også drosjer, men husk å bli enig om prisen på forhånd siden de ofte tar overpris fra turister. Å kjøre bil i Ecuador kan gå på nervene løs, men man kan se mange populære severdigheter på en spasertur langs elven Guayas.

Tid

Lokal tid er GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Amerikansk dollar (USD) er den offisielle myntenheten i Ecuador. Reisende anbefales å ta med amerikanske dollar, ettersom det er vanskelig å veksle annen utenlandsk valuta utenfor Quito, Guayaquil og Cuenca. Små sedler i god tilstand er enklest å veksle utenfor de viktigste byene. I de viktigste byene kan de fleste valutaer veksles i banker og på vekslingskontorer (casas de cambio) mot varierende gebyr. Det finnes minibanker i storbyene, og vanlige kredittkort godtas i turistområder og på store hoteller, men det kreves ofte et gebyr på 6 til 8 %.

Kommunikasjon

Landskoden for Ecuador er +593. Det kan være dyrt å ringe fra hotellrom, men det finnes offentlige telefoner i de fleste offentlige bygninger i de store byene. Den mest kostnadseffektive måte å ringe internasjonalt, er å gjøre det fra telefonsentre, som man finner i de fleste små og store byer. Disse tilbyr også fakstjeneste og noen ganger også Internett. I de viktigste byene finnes det også internettkafeer. Det lokale mobiltelefonnettverket bruker GSM-systemet. Europeiske, australske og telefoner fra andre ikke-GSM-nettverk vil ikke fungere, men man kan leie mobiltelefoner på flyplassen eller i mobiltelefonbutikker.

Nødnummer

101 (politi); 131 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Jose Joaquin de Olmedo internasjonale lufthavn

www.tagsa.aero

Slik kommer man seg til byen

Lokalbusser kjører mellom lufthavnen og hovedbussterminalen i sentrum. Mange hoteller tilbyr skyttelbuss for gjestene sine.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene AVIS, Budget, Hertz, Localiza, Enterprise og Thrifty er blant de som tilbyr sine tjenester på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Autoriserte drosjer finner man når som helst på døgnet utenfor terminalbygningen.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Lufthavnen har bagasjetraller, informasjonsskranker, restauranter, vekslingskontor, en bank, minibanker, VIP-lounger, reisebyråer, bagasjeinnpakking og -oppbevaring, massasje samt mange ulike suvenirbutikker og spisesteder.

Parkering

Parkering er gratis de første 15 minuttene. Deretter er prisen USD 1,20 per time og USD 14,40 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett.