Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Quito med vulkanen Cotopaxi
 

Praktisk informasjon om Quito

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt og veldig billig å komme seg rundt i Quito. Det finnes tre busstyper i den lange og smale byen. "Populares", som er lyseblå, er vanligvis overfylte. Rosa "Interparroquial"-busser bringer passasjerer til forstedene i utkanten av byen, mens de røde "selectivos" er et mer luksuriøst alternativ som koster mer per tur og ikke tillater stående passasjerer. Miljøvennlige elektriske trolleybusser kalt "troles" kjører langs to ruter i retning nord-sør. Det finnes mange drosjer, og de er rimelige. De koster ikke mer enn en amerikansk dollar eller to for en gjennomsnittlig tur i byen.

Tid

Lokal tid er GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Amerikansk dollar (USD) er den offisielle myntenheten i Ecuador. Reisende anbefales å ta med amerikanske dollar, ettersom det er vanskelig å veksle annen utenlandsk valuta utenfor Quito, Guayaquil og Cuenca. Små sedler i god tilstand er enklest å veksle utenfor de viktigste byene. I de viktigste byene kan de fleste valutaer veksles i banker og på vekslingskontorer (casas de cambio) mot varierende gebyr. Det finnes minibanker i storbyene, og vanlige kredittkort godtas i turistområder og på store hoteller, men det kreves ofte et gebyr på 6 til 8 %.

Kommunikasjon

Landskoden for Ecuador er +593. Det kan være dyrt å ringe fra hotellrom, men det finnes offentlige telefoner i de fleste offentlige bygninger i de store byene. Den mest kostnadseffektive måte å ringe internasjonalt, er å gjøre det fra telefonsentre, som man finner i de fleste små og store byer. Disse tilbyr også fakstjeneste og noen ganger også Internett. I de viktigste byene finnes det også internettkafeer. Det lokale mobiltelefonnettverket bruker GSM-systemet. Europeiske, australske og telefoner fra andre ikke-GSM-nettverk vil ikke fungere, men man kan leie mobiltelefoner på flyplassen eller i mobiltelefonbutikker.

Nødnummer

101 (politi); 131 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Mariscal Sucre internasjonale lufthavn

www.quitoairport.aero

Slik kommer man seg til byen

Det står drosjer utenfor terminalen, og det finnes også busser. Benytt gratis busstransport til hotellet hvis mulig. Dette må avtales på forhånd.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er representert på lufthavnen sammen med flere lokale firmaer.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer som kjører inn til byen. Insister på at taksameteret skal slås på ved reisens begynnelse.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter butikker, restauranter, kafeer, tollfrie butikker og turistinformasjon. Det finnes også banker, minibanker og vekslingskontorer. Det finnes også telefon og internettilgang. Lufthavnen er tilrettelagt for passasjerer med spesielle behov, og rullestol er tilgjengelig på forespørsel.

Parkering

Lang- og korttidsparkering er tilgjengelig for USD 2 for den første timen og USD 1,5 for hver påfølgende time.

Internett

Internett er tilgjengelig i internettkiosker.