KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Lima

Slik kommer man seg rundt i byen

Lima er delt inn i fire deler som er små nok til at de kan utforskes til fots. Ta buss eller drosje for å reise fra en del til en annen. Vanlige busstransport består av minibusser og større skolebussaktige busser. Det finnes mange av dem, og de er billige, men de er ukomfortable (særlig om sommerheten) og er også ofte involvert i ulykker. Bussene, som kalles "micros" og "combis", kan praies på gata. Rute og reisemål er ofte ikke skiltet, så spør sjåføren før du går om bord. Det finnes også godt med drosjer, og de er billige. De kjennes igjen på plastskiltene på frontruta og er også gule som mange andre steder i verden. Drosjene har ikke taksameter, så avtal pris på forhånd. Det kan være lurt å forhøre seg hvor mye de vanligvis koster for å unngå å betale alt for mye som utlending. Å kjøre bil i Lima er farlig. Ikke bare er veiene generelt dårlige, men lokale sjåfører er også uforsiktige og aggressive. Det er derfor best å unngå leiebil. Dersom du likevel velger å leie bil, finnes det flere utleiefirmaer, og det er flott å ha sin egen bil på utflukter ut av byen.

Tid

Lokal tid er GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 60 Hz. Både støpsel med to flate og to runde stifter er i bruk.

Valuta

Den offisielle myntenheten er Sol (PEN), som deles i 100 céntimos. Visa er det mest allment godtatte kredittkortet, men alle vanlige internasjonale kredittkort godtas de fleste, om ikke alle, steder. Utenfor storbyene kan tilbudet være mer begrenset. Amerikanske dollar er den utenlandske valutaen det er enklest å få veksle, og mange restauranter, hoteller og butikker i de store byene godtar dem som betaling. Casas de cambio (vekslingskontorer) gir ofte bedre kurser enn hoteller og banker, og finnes i alle typiske turistbyer. Det finnes minibanker i de viktigste byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Peru er +51. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste hoteller, moderne restauranter og kafeer.

Nødnummer

911 (generelt), 105 (politi), 106 (ambulanse).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Jorge Chávez internasjonale lufthavn

www.lima-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går busser og minibusser til sentrum. De stopper utenfor flyplassutgangene. De kjører inn til sentrum og stopper langs hovedgatene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene omfatter Hertz, Budget og Avis.

Drosjer på flyplassen

Drosjer står utenfor flyplassterminalene, eller kan bestilles.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, offentlige telefoner, restauranter, butikker, bagasjeoppbevaring og turistinformasjon. Det er tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering koster PEN 7 per time og PEN 49 per dag, og ligger rett overfor hovedterminalbygningen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i deler av flyplassen.