Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

San Pedro-kirken, Lima
 

Praktisk informasjon om Lima

Slik kommer man seg rundt i byen

Lima er delt inn i fire deler som er små nok til at de kan utforskes til fots. Ta buss eller drosje for å reise fra en del til en annen. Vanlige busstransport består av minibusser og større skolebussaktige busser. Det finnes mange av dem, og de er billige, men de er ukomfortable (særlig om sommerheten) og er også ofte involvert i ulykker. Disse bussene, som kalles "micros" og "combis", kan praies på gata. Rute og reisemål er ofte ikke skiltet, så spør sjåføren før du går om bord. Det finnes også godt med drosjer, og de er billige. De kjennes igjen på plastskiltene på frontruta og er også gule som mange andre steder i verden. Drosjene har ikke taksameter, så avtal pris på forhånd. Det kan være lurt å forhøre seg hvor mye de vanligvis koster for å unngå å betale alt for mye som utlending. Å kjøre bil i Lima er farlig. Ikke bare er veiene generelt dårlige, men lokale sjåfører er også uforsiktige og aggressive. Det er derfor best å unngå leiebil. Dersom du likevel velger å leie bil, finnes det flere utleiefirmaer, og det er flott å ha sin egen bil på utflukter ut av byen.

Tid

Lokal tid er GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 60 Hz (Arequipa 50 Hz). Både støpsel med to flate og to runde stifter er i bruk.

Valuta

Den offisielle myntenheten er nuevo sol (PEN), som deles i 100 céntimos. Visa er det mest alment godtatte kredittkortet, man alle vanlige internasjonale kredittkort godtas de fleste, om ikke alle, steder. Utenfor storbyene kan tilbudet være mer begrenset. Amerikanske dollar er den utenlandske valutaen det er enklest å få veksle, og mange restauranter, hoteller og butikker i de store byene godtar dem som betaling. Casas de cambio (vekslingskontorer) gir ofte bedre kurser enn hoteller og banker, og finnes i alle typiske turistbyer. Det finnes minibanker i de viktigste byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Peru er +51. Mobiltelefonoperatørene tilbyr GSM- og 3G-nettverk med dekning som begrenser seg til byer av en viss størrelse. Det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Peru har god internettilgang med mange rimelige internettkiosker (cabinas públicas) i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 105 (politi); 117 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Jorge Chavez internasjonale lufthavn

www.lima-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går busser og minibusser til sentrum. De stopper utenfor lufthavnen på Avenida Faucett. De kjører inn til sentrum og stopper langs hovedgatene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene omfatter Hertz, Budget og Avis.

Drosjer på flyplassen

Drosjer står utenfor flyplassterminalene, eller kan bestilles.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, offentlige telefoner, restauranter, butikker, bagasjeoppbevaring og turistinformasjon. Det er tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering koster PEN 5,50 per time og PEN 49 per dag, og ligger rett overfor hovedterminalbygningen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i deler av flyplassen.