Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Paramaribo

Typiske surinamske hus, Paramaribo
 

Praktisk informasjon om Paramaribo

Slik kommer man seg rundt i byen

Det finnes ikke mye offentlig transport i Paramaribo. Det finnes busser og drosjer, og dessuten bilutleiefirmaer. De fleste av severdighetene i Paramaribo kan nås til fots, men det kan også være fint å leie sykkel. Bussene er privatdrevet og kjører faste ruter, men de kjører ikke til faste tider. Bussene kjører som regel ikke fra stasjonen før de er fulle. Prisen på drosje er grei, men drosjene har ikke taksameter. Så husk å avtale pris før du setter deg inn. Vanndrosjer krysser Surinam-elven til distriktet Commewijne. I Surinam kjøres det på venstre side av veien. Det finnes bilutleiefirmaer både på lufthavnen og i byen. Leiebiler er dyre og ikke alltid i topp stand. Det er få gode veier utenfor Paramaribo, så hvis du skal kjøre utenfor byen trenger du sannsynligvis bil med firehjulsdrift.

Tid

Lokal tid er GMT -3.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 127 volt, 60 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er surinamsk dollar (SRD). Penger kan veksles i banker. Valutaene det er best å veksle fra, er amerikanske dollar og britiske pund. Vanlige internasjonale kredittkort godtas i større hoteller og restauranter. Minibanker finner du i små og store byer over hele landet.

Kommunikasjon

Landskoden for Surinam er +597. Mobildekningen er bra i små og store byer, men begrenset i mindre sentrale områder i innlandet. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 115

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Pagwah (Holi) 6. mar. 23. mar.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Slaveriets avskaffelses dag 1. jul. 1. jul.
Id al-fitr (slutt på ramadan) 18. jul. 5. jul.
Uavhengighetsdagen 25. nov. 25. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Paramaribo har et varmt og fuktig, tropisk klima. Det er vanlig med regn hele året, men juni er den våteste måneden. Temperaturene er gjennomgående høye hele året. Temperaturen faller sjelden under 25 °C om dagen og gjennomsnittlig masktemperatur er rundt 31 °C, selv om passatvindene bringe litt kjølende lindring. Den beste tiden å reise til Surinam er mellom februar og april og fra august til november. Heldigvis ligger Surinam utenfor den atlantiske orkansonen, så det er ingen spesiell fare for tropiske stormer.

Johan Adolf Pengel internasjonale lufthavn

www.japi-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Busser kjører fra lufthavnen til Paramaribo og tar rundt en time. Det finnes også minibusser, men de kan bli varme og overfylt med bagasje.

Bilutleie

Avis, Budget og Ross Rental Cars er noen av bilutleiefirmaene som har skranker på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer finner man utenfor terminalen. Å leie en kan være en kaotisk opplevelse, for det er hard konkurranse om kundene blant sjåførene.

Fasiliteter

Terminalen har møte- og konferanserom, banker og valutaveksling, turistinformasjon, og tollfri shopping.

Parkering

Begrenset parkering under tak er tilgjengelig med prising per dag, per uke eller per måned.

Internett

Det finnes ikke trådløst Internett på lufthavnen.