Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Typiske surinamske hus, Paramaribo
 

Praktisk informasjon om Paramaribo

Slik kommer man seg rundt i byen

Det finnes ikke mye offentlig transport i Paramaribo. Det finnes busser og drosjer, og dessuten bilutleiefirmaer. De fleste av severdighetene i Paramaribo kan nås til fots, men det kan også være fint å leie sykkel. Bussene er privatdrevet og kjører faste ruter, men de kjører ikke til faste tider. Bussene kjører som regel ikke fra stasjonen før de er fulle. Prisen på drosje er grei, men drosjene har ikke taksameter. Så husk å avtale pris før du setter deg inn. Vanndrosjer krysser Surinam-elven til distriktet Commewijne. I Surinam kjøres det på venstre side av veien. Det finnes bilutleiefirmaer både på lufthavnen og i byen. Leiebiler er dyre og ikke alltid i topp stand. Det er få gode veier utenfor Paramaribo, så hvis du skal kjøre utenfor byen trenger du sannsynligvis bil med firehjulsdrift.

Tid

Lokal tid er GMT -3.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 127 volt, 60 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er surinamsk dollar (SRWD. Penger kan veksles i banker. Valutaene det er best å veksle fra, er euro, amerikanske dollar og britiske pund. Vanlige internasjonale kredittkort godtas i større hoteller og restauranter. Minibanker finner du i små og store byer over hele landet.

Kommunikasjon

Landskoden for Surinam er +597. Mobildekningen er bra i små og store byer, men begrenset i mindre sentrale områder i innlandet. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 115

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Johan Adolf Pengel internasjonale lufthavn

www.japi-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Busser kjører fra lufthavnen til Paramaribo og tar rundt en time. Det finnes også minibusser, men de kan bli varme og overfylt med bagasje.

Bilutleie

Avis, Budget og Ross Rental Cars er noen av bilutleiefirmaene som har skranker på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer finner man utenfor terminalen. Å leie en kan være en kaotisk opplevelse, for det er hard konkurranse om kundene blant sjåførene.

Fasiliteter

Det er begrenset med fasiliteter på denne flyplassen, men reisende kan benytte seg av noen få butikker og spisesteder, en bank og turistinformasjon.

Parkering

Begrenset parkering under tak er tilgjengelig med prising per dag, per uke eller per måned.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig på flyplassen.