Det verkar som om din webbläsare är för gammal.
För att kunna använda alla funktioner på KLM.com på ett säkert sätt, rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare, eller att du väljer en annan. Fortsätter du med den här versionen kan det resultera i att delar av webbplatsen inte visas korrekt, om alls. Dessutom är säkerheten för din personliga information bättre skyddad med en uppdaterad webbläsare.

 

Fantastisk konst och de godaste tapasen

Gillar du museer, god mat och ett varierat nattliv? Då ska du boka flyg till Madrid och upptäcka den spanska huvudstaden. Strosa runt på torget utanför det kungliga palatset och shoppa på Gran Vía. Om du har tur spelar fotbollsklubben Real Madrid en hemmamatch som du kan skaffa biljetter till. Precis utanför staden kan du besöka den spektakulära temaparken Parque Warner. På kvällen kan du njuta av läckra tapas på Plaza Mayor, följt av en virvlande dansuppvisning i en av flamencobarerna.

Toppmuseer och vackra parker

Madrids konsttriangel refererar till stadens tre museer i världsklass: Prado, Reina Sofía och Thyssen-Bornemisza. Museerna bildar en triangel på Paseo del Prado, och varje museum innehar konstverk från de stora mästarna. Har du sett tillräckligt med konst? Du kan alltid ta en skön promenad i närliggande Retiroparken, där du även kan hyra en båt och ta en tur på sjön. I den botaniska trädgården kan du förundras över alla olika växter. Madrid är en idealisk destination för en kulturell storstadsresa och den perfekta utgångspunkten för en längre semester i Spanien. Upptäck själv: boka ett flyg till Madrid nu!

Kryddiga korvar och mousserande cava

I Madrid finns det en tapasbar i nästan varje gathörn. Smaka på de godaste oliverna, Jamón Ibérico och kryddiga, spanska korvar, medan du läppjar på spanskt vin. Om du föredrar att äta mer storslaget är El Sobrino de Botín världens äldsta restaurang, och den har fortfarande ett mycket gott rykte. Om du är nyfiken på Madrids nattliv måste du kolla in Chueca och La Latina-distriktet.

Flyg till Madrid för en unik storstadsresa

Vill du hitta billiga flyg till Madrid? Med KLM börjar din semester redan när du kliver ombord. Din resa kommer att flyga förbi med ditt egna underhållningssystem på interkontinentala flygningar med gratis filmer, spel och musik. Njut av vårt urval av tilltugg eller en god middag och drycker. Lägg till våra många bekväma extratjänster (vissa tillgängliga till en extrakostnad) så är du i Spanien fortare än du anar.

Läs mer

Läs mindre

 

Höjdpunkterna i Madrid

 

Fler anledningar att besöka Madrid

 

yelp
Madrid: Sevärdheter

Fler sevärdheter
 
Flygplats: Adolfo Suarez Madrid Barajas Airport MAD
Valuta: Euro (EUR)

Tid: GMT +1 (GMT +2, Apr - Oct)
Transport
Elektricitet: 220/225 volts, 50Hz
Väder:

Läs all praktisk information

 

Madrid: liknande destinationer