KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Upptäck potatisen och limefruktens land

Upplev högkulturen i Peru. Boka flyg till Lima och upptäck den peruanska huvudstadens historia. Strosa runt på Plaza Mayor, beundra San Francisco-kyrkan och koppla av i en av många parker i Mirafloresdistriktet. På kvällen kan du gå på en kulinarisk upptäcktsfärd. Smaka på papa rellena eller causa på Mercado Surquillo, och våga testa Perus nationalcocktail, Pisco Sour.

Ståtliga byggnader och livliga torg

Limas historiska centrum är kompakt och enkelt att upptäcka till fots. Den bästa utgångspunkten är Plaza Mayor med den stora fontänen i mitten. På detta livliga torg finner du Limas katedral och det ståtliga stadshuset. Några kvarter bort ligger den gula San Francisco-kyrkan. Typiskt för staden är de vackra träbalkongerna som pryder husen överallt. På kvällen kan du gå och titta på Circuito Mágico del Água, en fontänshow som är full av ljus och färg. Lima är en idealisk destination för en kulturell storstadsresa och den perfekta utgångspunkten för en längre semester i Peru. Upptäck själv: boka ett flyg till Lima nu!

Sydamerikanska överraskningar

Peru är ett land med ett av de mest extraordinära köken i Sydamerika. De vanligaste ingredienserna är potatis och fisk. Många fiskrestauranger i Lima har endast lunchöppet eftersom de lokala kockarna anser att fisken bara håller sig färsk fram till dess. Den mest kända rätten är ceviche: rå fisk i limesaft. När du har ätit upp din portion, kan du åka till Nascalinjerna, de världsberömda sandteckningarna som har bevarats genom århundradena. Linjerna syns bäst från luften.

Flyg till Lima för en inspirerande resa

Vill du hitta billiga flyg till Lima? Med KLM börjar din semester redan när du kliver ombord. Din resa kommer att flyga förbi med ditt egna underhållningssystem på interkontinentala flygningar med gratis filmer, spel och musik. Njut av vårt urval av tilltugg eller en god middag och drycker. Lägg till våra många bekväma extratjänster (vissa tillgängliga till en extrakostnad) så är du i Peru fortare än du anar.

Läs mer

Läs mindre

 

Höjdpunkterna i Lima

 

Fler anledningar att besöka Lima

 

yelp
Lima: Sevärdheter

Fler sevärdheter
 
Flygplats: Jorge Chávez International Airport LIM
Valuta: Sol (PEN)

Tid: GMT -5
Transport
Elektricitet: 220 volts, 60Hz
Väder:

Läs all praktisk information

 

Lima: liknande destinationer