Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Uitzicht over de stad, Luanda
 

Praktische info Luanda, Angola

Vervoer in de stad

Openbaar vervoer in Luanda is beperkt en de beste manier om de stad te verkennen is per particuliere auto. Het is mogelijk om op de luchthaven een auto te huren; het is ook mogelijk om een auto met chauffeur te huren, wat veiliger is dan te proberen zelf door de chaotische straten van de stad te navigeren. Minibustaxi's (Candongueiro's) zijn te herkennen aan hun lichtblauwe en witte kleur, en het is de populairste manier van reizen voor de lokale bevolking. Ze bieden over het algemeen een veilige en snelle manier om Luanda te verkennen. Er zijn ook bussen beschikbaar in de stad, maar dit is niet de meest betrouwbare vorm van transport in de stad en wordt niet aanbevolen.

Tijdzone

GMT+1.

Netspanning

Netspanning in Angola is 220 volt, 50 Hz. Gebruikt worden de ronde twee-pinsstekkers.

Valuta

De munteenheid is de kwanza (AOA). Bezoekers wordt aangeraden voldoende contant geld bij zich te hebben. Geld kan worden ingewisseld bij geldwisselkantoren. Nieuwe Amerikaanse dollarbiljetten zijn de meest geaccepteerde valuta. Alleen de grotere hotels accepteren creditcards, het opnemen van contant geld is niet mogelijk. Slechts een paar geldautomaten in Luanda accepteren buitenlandse bankpassen. Kwanza's mogen niet mee de grens over worden genomen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Angola is +244. Er wordt in Angola veel meer gebruik gemaakt van mobiele telefonie dan van vaste lijnen, en de dekking voor mobiele telefonie rondom Luanda en andere belangrijke centra is veel betrouwbaarder dan vaste lijnen. De meeste grote hotels beschikken over internet.

Alarmnummer

113 (politie); 112 (ambulance); 115 (brandweer).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Quatro de Fevereiro

Vervoer naar de stad

Hoewel er bussen rijden van de luchthaven naar de stad, is het beter om een van de verschillende taxidiensten bij de luchthaven te gebruiken. Taxi´s kunnen alleen contant betaald worden (kwanza's of Amerikaanse dollars). Het is raadzaam om vooraf met uw sponsor, hotelvertegenwoordiger of zakelijke collega af te spreken om opgehaald te worden van de luchthaven.

Autoverhuur

Europcar en Avis hebben autoverhuurfaciliteiten op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn verschillende taxibedrijven werkzaam rond de luchthaven en taxi´s kunnen alleen contant betaald worden (chauffeurs accepteren ook Amerikaanse dollars).

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere een restaurant, een bar, een postkantoor, geldwisselfaciliteiten en 24-uur per dag medische faciliteiten.

Parkeren

Er zijn drie parkeerterreinen aan de voorkant van de terminal met capaciteit voor ongeveer 850 voertuigen.

Internet

Er is internet beschikbaar op de luchthaven.