Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Hangbrug in het regenwoud, Accra
 

Praktische info Accra, Ghana

Vervoer in de stad

Taxi's zijn ruim beschikbaar in Accra en kunnen worden aangeroepen op straat. Ze beschikken niet over een meter, dus passagiers dienen zich erop voor te bereiden dat ze moeten onderhandelen over de prijs voorafgaand aan de rit; taxichauffeurs staan erom bekend dat ze buitenlanders teveel laten betalen. Gedeelde minibusjes (tro tro's) rijden langs vaste routes door de stad. Dit is de goedkoopste en populairste manier om door Accra te reizen, maar het is niet altijd veilig vanwege de slecht onderhouden staat van de voertuigen en twijfelachtige rijkunsten. Een bestuurder van een tro tro heeft meestal een assistent die de naam van de volgende halte afroept. Het is mogelijk om op de luchthaven een auto te huren; het is ook mogelijk om een auto met chauffeur te huren, wat vaak de beste manier is om door de stad te reizen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er worden stekkers met drie ronde of platte pinnen gebruikt.

Valuta

De officiële munteenheid is de cedi (GHC). Eén cedi is 100 pesewa. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij alle forex-kantoren en bij sommige commerciële banken; banken en geldwisselkantoren zijn te vinden op het luchthaven en in de grote steden. Het is aan te raden het wisselbewijs te bewaren. U heeft dit nodig om het geld weer om te wisselen in bij vertrek. Banken zijn meestal open van 8.30 tot 15.00 uur van maandag tot vrijdag en de meeste grote commerciële banken hebben een geldautomaat buiten, hoewel er per keer maar een beperkt aantal cedi's kan worden opgenomen. De meest geaccepteerde creditcards zijn American Express, Diners en Visa, en deze kunnen worden gebruikt als betaalmiddel bij de grotere hotels en winkels, hoewel dit de nodige risico's met zich meebrengt vanwege de wijdverbreide fraude met creditcards. De beste valuta om te wisselen zijn de Amerikaanse dollar, Britse pond of euro. De wisselkoersen van andere valuta zijn vaak ongunstig. Reizigers moeten zich ervan bewust zijn dat de grotere cedibiljetten meestal alleen in grotere gelegenheden als hotels en restaurants te gebruiken zijn, omdat kleinere bedrijfjes vaak niet genoeg wisselgeld hebben.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Ghana is +233. Het nummer om naar het buitenland te bellen is 00 gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0027 voor Zuid-Afrika). Het netnummer van Accra is 21. Het telefoonnetwerk is vrij betrouwbaar, maar de meeste mensen gebruiken mobiele telefoons. Een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is een goedkoper alternatief voor het gebruik van internationale roaming. De meeste grote hotels hebben zakelijke centra, waar ook administratieve en koeriersdiensten worden aangeboden. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. Wel kan de verbinding langzamer zijn dan gewenst. In veel hotels, restaurants en cafés in toeristische gebieden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

191 (politie), 193 (ambulance), 192/999 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Kotoka

www.gacl.com.gh

Vervoer naar de stad

Taxi's zijn de beste manier om naar het stadscentrum te reizen, en deze zijn doorgaans te vinden bij de aankomsthallen. De rit naar de het centrum van de stad duurt 25 minuten tot een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Het is ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven hebben stands buiten de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn te vinden bij de standplaats buiten de terminal en ze parkeren meestal net buiten de aankomstuitgang. Taxi's zijn niet voorzien van een meter en het tarief moet voor vertrek worden overeengekomen.

Transfer tussen terminals

De terminals zijn met elkaar verbonden via een voetpad.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere winkels en taxfreewinkels, snackbars, een restaurant en bar, een zakencentrum, een postkantoor en een informatiebalie. In de aankomsthal bevinden zich een wisselkantoor en 24-uurs pinautomaat. Er zijn tevens 24-uur medische zorg en immunisatiediensten beschikbaar.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op de luchthaven, en een speciale afzetzone aan de voorzijde van de terminal.

Internet

De internationale luchthaven Kotoka biedt wifi in de vertrekruimte.