Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Nyungwe National Park, Kigali
 

Praktische info Kigali, Rwanda

Vervoer in de stad

In de stad zijn taxi's beschikbaar. Motortaxi's zijn een goedkopere optie voor rechtstreekse ritten, maar hun hoge snelheden zijn niet voor de lafhartigen onder ons. De goedkoopte manier om rond te reizen s Kigali is per matatu, de alom tegenwoordige minibustaxi, die stopt op verzoek langs vaste routes. Er kunnen auto's worden gehuurd, maar dit is geen goed idee als u het land voor het eerst bezoekt. De wegen zijn namelijk erg slecht. Vanuit Kigali rijden langeafstandsbussen naar andere locaties in Rwanda.

Tijdzone

GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 220-240 volt, 50 Hz. Over het algemeen worden de Europese twee-pinsstekkers gebruikt.

Valuta

De officiële munteenheid is de Rwandese frank (RWF). Eén frank is 100 centimes. De Amerikaanse dollar is de meest populaire harde valuta. Alleen de grotere hotels en restaurants in Kigali accepteren creditcards.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Rwanda is +250. Een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is een goedkoper alternatief voor het gebruik van internationale roaming. Er is gratis wifi beschikbaar in de meeste hotels in het hogere segment. Daarnaast is er een aantal internetcafés in Kigali.

Alarmnummer

Brandweer: 111, Politie: 999, Ambulance in Kigali: 912

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Kigali

Vervoer naar de stad

Er is geen openbaar vervoer naar Kigali vanaf de luchthaven, maar er zijn taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Er zijn auto's te huur op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven.

Transfer tussen terminals

Alle terminals zijn klein en bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere geldwisselfaciliteiten, cafetaria's, een business class-lounge, taxfreewinkels, een reisbureau en een hulpbalie voor toeristen. Er zijn faciliteiten voor gehandicapten beschikbaar.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid bij de luchthaven.

Internet

Er is gratis wifi bij de luchthaven. Er is internet beschikbaar in de business class lounge.