Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Afrikaans landschap, Entebbe
 

Praktische info Entebbe, Oeganda

Vervoer in de stad

De eenvoudigste manier om rond te reizen in Entebbe is per taxi. Taxi's met een meter zijn beschikbaar bij de taxistand in het Kitoro-gebied of via de telefoon. Een beetje goedkoper zijn de alomtegenwoordige boda-bodas (motortaxi's); maar ongelukken zitten in een klein hoekje met onverantwoordelijke bestuurders. Het is daarom het beste om een aanbeveling voor een goede bestuurder te krijgen van een vertrouwde persoon.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 220-240 volt, 50 Hz. Stekkers met drie rechthoekige pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de Oegandese shilling (UGX). Eén shilling is 100 cent. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en geldwisselkantoren; de gunstigste valuta zijn Amerikaanse dollars, euro's en Britse ponden. Wissel alleen bij officiële vestigingen. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Alleen de grotere hotels, winkels en restaurants accepteren creditcards en meestal alleen in de steden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Oeganda is +256. Er is uitgebreide dekking voor mobiele telefonie in het grootste deel van het land. In de meeste grote steden zijn internetcafés beschikbaar.

Alarmnummer

999 of 112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Entebbe

www.entebbe-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden shuttlebussen naar het Serena Hotel, Speke Resort, Hotel Africana en andere belangrijke hotels. De rit naar het centrum van Kampala duurt ongeveer een uur.

Autoverhuur

Hertz en Europcar zijn aanwezig bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Luchthaventaxi's bieden een directe verbinding naar Kampala.

Transfer tussen terminals

Passagiers hoeven niet vervoerd te worden naar de tweede terminal, deze is alleen voor vracht.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere bars en restaurants, taxfreewinkels, ambachts- en geschenkwinkels, een zakelijk communicatiecentrum en een toeristeninformatiebalie. Er bevinden zich openbare betaaltelefoons in de vertrek- en aankomsthallen; er zijn tevens mobiele telefoondiensten beschikbaar. Er zijn 24-uurs banken en geldwisselkantoren in zowel de vertrek- als de aankomsthal.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid bij de luchthaven.

Internet

Er is wifi beschikbaar. Er bevindt zich een internetcafé op de luchthaven.