Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Kunstzinnig Naviglio

Naviglio is een van de gezelligste en meest artistieke wijken van Milaan. Steeds meer kunstenaars openen er hun atelier en schilderen, boetseren of installeren ter plekke hun kunstwerk. In deze wijk is het heerlijk struinen naar snuisterijen, kunst en authentieke spulletjes uit grootmoeders tijd. Het is dé plek om originele souvenirs en kunstwerkjes te kopen: zo zult u Naviglio nooit meer vergeten.

Aanvankelijk waren de meeste kunstenaars te vinden in de wijk Brera. Maar nu die wijk langzaam verandert in een dure yuppenwijk, trekken steeds meer antiekhandelaren en schilders naar Naviglio. En gelijk hebben ze, want wie op zoek is naar inspiratie en romantiek kan in deze wijk zijn hart ophalen. Zo kunt u er langs het oude stelsel van waterwegen (‘navigli’) wandelen. Ook heeft de wijk veel restaurantjes, tweedehandswinkels met oude boeken, sieraden en meubels. En vergeet geen kijkje te nemen in een van de pittoreske binnentuintjes.

De oude waterwegen waarnaar Naviglio is vernoemd
De oude waterwegen waarnaar Naviglio is vernoemd

Milaan

Speelgoed uit grootmoederstijd

Naviglio heeft van die winkeltjes waar eigenlijk alles leuk is. Omdat het ontzettend mooi is of omdat er een sentimentele waarde aan zit. Il Bazar del Naviglio Grande is zo’n winkel. De eigenaar is een verzamelaar van oude meubelstukken, maar vooral ook van speelgoed van voor de Tweede Wereldoorlog. In de winkel staat een oude flipperkast uit het begin van de 19de eeuw, gebroederlijk naast teddyberen, oude bordspellen en Milanese poppen uit de jaren ’40 en ’50. De winkel is wat rommelig, maar dat zorgt ook wel weer voor een dosis charme.

+ Lees meer

Winkelen langs het Naviglio Grande Canal

Bekijk op de kaart

Ripa di Porta Ticinese, 27

“De kunstenaar Matteo Laganà gebruikt graag geeltinten om het zonnige Milaan te verbeelden”

Herinnering in een schilderij

De kunstenaar Matteo Laganà houdt van Naviglio, en dat is aan zijn werk te zien. In een klein sfeervolle atelier met karakteristiek balkenplafond schildert de kunstenaar zijn favoriete plekken. Laganà maakt geen realistische werken, maar geeft zijn eigen romantische beeld van de stad weer. De prijzen van de schilderijen zijn afhankelijk van de grootte van het kunstwerk. Een klein handgemaakt aandenken uit de gezelligste wijk van Milaan is er al vanaf 25 euro.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Alzaia Naviglio Grande 4

Een kilometers lange antiekmarkt

Met bijna 400 marktlieden en handelaren en een 2 kilometer lang lint van kraampjes, kraampjes en nog eens kraampjes is de maandelijkse antiekmarkt langs het Navigliokanaal een van de grootste van Milaan. Naast antiek zijn er ook veel curiosa te vinden. U kunt hier gemakkelijk een halve dag rondstruinen tussen de meubels, klokken, porselein, poppen, boeken en nog veel meer. Houdt er wel rekening mee dat de antiekmarkt populair is onder zowel toeristen als Milanezen – het kan er  behoorlijk druk worden.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Alzaia naviglio grande & Ripa di Porto Ticinese