KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Flaneren in Quartier Graslin

Een elegante wijk met de romantiek van de 19de en de luxe van de 21ste eeuw. Wie rondloopt in Quartier Graslin in Nantes, proeft een vleugje Parijs. Klassieke gebouwen en pleinen, chique winkelstraten en passages, maar ook een beroemde brasserie uit 1895. Deze wijk is de ideale plek voor een middagje ouderwets flaneren, winkelen en lunchen.

Ondanks de heftige luchtaanvallen op Nantes tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef het grootste deel van het chique Quartier Graslin gespaard. De centraal gelegen wijk is daardoor nog altijd een elegante herinnering aan de 19de eeuw dankzij de eenheid van stijl in façades, straten en pleinen. Zoals het monumentale Place Royale, met zijn terrassen en fontein van blauw graniet. En Place Graslin, waaraan het neoklassieke operagebouw staat en ook de ingang is te vinden van Cours Cambronne, een prachtige groene promenade. U slentert op uw gemak van Place Royale naar Place Graslin over de Rue Crébillon, een sfeervolle winkelstraat met bekende Franse modewinkels.

Théâtre Graslin, de opera
Théâtre Graslin, de opera

Nantes

Winkelen in Rue Crébillon

Terug in de tijd: Rue Crébillon

Rue Crébillon was een van de eerste straten in Nantes met gasverlichting. Sinds de straat een paar jaar geleden werd afgesloten voor auto’s, is die tijd niet eens meer zo moeilijk voor de geest te halen. Nog altijd is het heerlijk shoppen in deze winkelstraat met zijn patissiers, juweliers en luxe kledingmerken. Zowel Gérard Darel, Maje als Lacoste zijn hier te vinden. Exclusief is ook L’Artisan Parfumeur, een winkel met ambachtelijke parfums. En halverwege de straat begint de passage Crébillon-Scribe met trendy Franse modenamen als Isabelle Marant, La Fée Maraboutée en Stella Cadente.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Rue Crébillon 44000 Nantes

Een monumentale winkelpassage

Een zijstraat van Rue Crébillon voert naar een nog veel beroemdere winkelpassage: Passage Pommeraye. Deze tot historisch monument uitgeroepen winkelgalerij uit 1843 lijkt wel een theater met al die balustrades en pilaren en de monumentale trap van hout en smeedijzer. De 3 etages profiteren van natuurlijk licht dankzij een groot glazen dak. Er hangt een nostalgisch sfeertje, niet in het minst vanwege de ouderwetse winkels die verstopt zitten tussen de eigentijdse boetieks van Hermès of L’Occitane. Zo is er bijvoorbeeld nog een authentieke postzegelwinkel uit de jaren ’50 te vinden.

+ Lees meer

Passage Pommeraye

Bekijk op de kaart

Rue de la Fosse 44000 Nantes

Brasserie La Cigale

Brasserie La Cigale

Een ander instituut van Nantes ligt aan het einde van Rue Crébillon, tegenover de opera op Place Graslin. Daar zit La Cigale, een brasserie met een weelderig interieur uit de Belle Époque. ’s Ochtends vroeg genieten de eerste klanten hier van een café crème met croissants, en tot laat in de avond lopen de obers af en aan met schalen vol oesters en andere zeevruchten. Een grandioze ervaring. Het is dé plek om de lokale witte wijn te proeven: er staan tientallen soorten muscadet op de kaart.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

4 Place Graslin 44000 Nantes