Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Presidentiële tuinen, Almaty
 

Praktische info Alma-Ata, Kazachstan

Vervoer in de stad

Almaty beschikt over een netwerk van bussen en trams, met een vast tarief, ongeacht de afstand. De bussen en trams zitten echter vaak vol en zijn onhandig als u reist met bagage. Er is ook een beperkte metrodienst met één enkele lijn die stopt bij Moskou, Alataoe, dramatheater Auezov, Bajkonoer, Abay, Almaty, Zhibek Zholy en Raiymbek Batyr. Extra lijnen zijn onder constructie. De snelste en meest directe manier om ergens te komen is per taxi. Taxi's kunnen vooraf geboekt worden en de prijs kan voor vertrek worden afgesproken. Er is een soort onofficiële deeltaxi die op straat kan worden aangeroepen; deze taxi's rijden echter zonder enige duidelijke logica en kunnen verwarrend zijn voor reizigers. Almaty is gebouwd in een eenvoudig te navigeren rasterpatroon, dus wandelen kan ook een eenvoudige manier zijn om de stad te verkennen.

Tijdzone

GMT+6.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker (type C en F).

Valuta

De officiële munteenheid is de Kazachstaanse tenge (KZT). Eén tenge is 100 tiyin. Overal in Kazachstan zijn geldautomaten te vinden en gangbare Europese en internationale creditcards, zoals Diners Club en Visa, worden geaccepteerd in centraal gelegen hotels, winkels en restaurants.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Kazachstan is +7. Het stadsnummer voor Astana is 7172. Er zijn goedkope sim-kaarten verkrijgbaar. Hiermee kunt u gemakkelijk lokaal en internationaal communiceren. In cafés, restaurants en hotels in de grote en kleine steden is gratis wifi beschikbaar. Ook zijn er veel internetcafés.

Alarmnummer

102 (politie), 103 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Almaty

www.alaport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig lokale bussen van de luchthaventerminal naar de stad en daarnaast zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar.

Autoverhuur

Avis biedt verhuurdiensten op de luchthaven van Almaty.

Luchthaventaxi's

Er zijn meer dan voldoende taxi's beschikbaar op de luchthaven. Omdat niet alle taxi's meters hebben, is het een goed idee om vooraf een tarief af te spreken, of vooraf bij een van de populaire bedrijven te boeken.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere wisselkantoren, cafetaria's, bars, een viplounge, een taxfreewinkel, een informatiebalie en een apotheek in de vertrekhal.

Parkeren

Er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar tegen een uurtarief en de eerste 15 minuten zijn gratis.

Internet

Er is gratis wifi in de hele terminal.