Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Côte de Granit Rose, nabij Brest
 

Praktische info Brest, Frankrijk

Vervoer in de stad

Bezoekers aan Brest zullen merken dat hun vervoersopties enigszins beperkt zijn. De gemakkelijkste vorm van openbaar vervoer is het eenvoudige bus- en tramsysteem van de stad. Het busbedrijf in Brest heet BIBUB en heeft routes die de meeste belangrijke delen van de stad en de buitenwijken bereiken. De frequentie van de busdiensten in Brest is afhankelijk van de route die men neemt en het is het beste om een dienstregeling te raadplegen en ritten vooraf te plannen. Aangezien Brest een kleine stad is, willen bezoekers waarschijnlijk dagtrips buiten de stad maken. Het is daarom handig om een auto te huren tijdens een verblijf in Brest, omdat dit bezoekers meer vrijheid geeft. De meeste internationale autoverhuurbedrijven zijn aanwezig in Brest en de kantoren zijn te vinden bij de luchthaven of dichtbij het treinstation in het centrum van de stad. Taxi's zijn ook een optie voor bezoekers aan Brest, maar de tarieven zijn hoog en onderhandelen over een betere prijs is moeilijk voor mensen die geen Frans spreken.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. Mobiele telefoons kunnen in Frankrijk worden gebruikt, maar raadpleeg wel de roamingkosten voordat u op reis gaat. Het is vaak goedkoper om een lokale simkaart te kopen van aanbieders als Orange of Bouygues. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Brest Bretagne

http://www.brest.aeroport.fr/en/

Vervoer naar de stad

Er rijdt verschillende keren per dag een shuttlebus van de luchthaven naar het tramstation bij Porte de Guipavas. Deze rit duurt ongeveer tien minuten en kost € 1,50. Kaartjes kunt u aan boord van de shuttlebus kopen. Buiten de diensturen van de tram, rijdt de shuttlebus naar het treinstation.

Autoverhuur

Verschillende autoverhuurbedrijven hebben balies tegenover de bagageband. Dit zijn onder andere Avis, Enterprise, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er is een taxistandplaats nabij de hoofdingang van de terminal.

Voorzieningen

De terminal beschikt over verschillende bars en restaurants, taxfreewinkels en reisbureaus, en daarnaast kantoor- en vergaderfaciliteiten. Andere diensten zijn onder andere sleutelafgifte, pinautomaten en postbussen.

Parkeren

Parkeerterrein P1 bevindt zich het dichtst bij het terminalgebouw en biedt kort parkeren vanaf € 2,80 voor 20 minuten en voor € 32,80 per dag. Parkeerterrein P2 bevindt zich ook redelijk dicht bij het terminalgebouw en hier geldt een tarief voor kort parkeren van € 2,40 voor het eerste uur tot € 22,50 per dag. Parkeerterrein P3 is een voordelig parkeerterrein dat verder weg ligt en de goedkoopste tarieven heeft voor kort en lang parkeren.

Internet

De luchthaven biedt gratis onbeperkt wifi.