Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Jachthaven, Marseille
 

Praktische info Marseille, Frankrijk

Vervoer in de stad

De meest gangbare manier om Marseille te verkennen is via het uitgebreide openbare vervoerssysteem, met bus-, metro- en tramdiensten, dat alle delen van het centrum van de stad en de buitenwijken bereikt. Kaartjes kunnen in alle drie de vervoersvormen worden gebruikt en kunnen worden aangeschaft in de metro of winkels met een 'RTM'-bord. De meeste bussen rijden tot 21.00 uur en enkele rijden door tot 00.30 uur. Reizen in de avonduren kan het beste per taxi. Deze zijn te vinden bij de meeste grote hotels of op straat. Autorijden in Marseille wordt niet echt aanbevolen, want het centrum van de stad heeft veel nauwe straten met eenrichtingsverkeer en er is beperkt parkeerruimte.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. In de meeste hotels worden extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de telefoon en dit kan behoorlijk oplopen; de goedkoopste manier om naar het buitenland te bellen is vaak met een telefoonkaart voor een openbare telefoon of bij een postkantoor. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. Overal in Frankrijk zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112.

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Marseille Provence

www.marseille-airport.com

Vervoer naar de stad

Shuttlebussen vertrekken regelmatig vanaf de luchthaven naar treinstation Marseille Saint-Charles, waar aansluitingen te vinden zijn naar andere bestemmingen. Bussen verbinden ook de luchthaven met het busstation in Aix-en-Provence en het Aix-TGV treinstation.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar en Sixt zijn vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Buiten de luchthaven zijn taxi's met een meter aanwezig.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere verschillende detailhandels en taxfreewinkels; bars, restaurants en cafés, een zakencentrum en banken, pinautomaten en geldwisselkantoren.

Parkeren

Parkeren op de luchthaven Marseille Provence kost het eerste uur € 7 en tot € 16 per dag op parkeerterreinen P1 en P6; € 5 voor het eerste uur tot € 13 per dag op P5 en P10; en € 4,50 voor het eerste uur en tot € 9,50 per dag voor P3 en P7, die verder weg liggen maar bediend worden door een gratis shuttle.

Internet

Er is wifi beschikbaar in het zakencentrum en in hallen 1, 3 en 4.