Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Parijs, Frankrijk

Vervoer in de stad

Parijs heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, verdeeld in vijf zones uitstralend vanaf het centrum. De prijs van de kaartjes is afhankelijk van het vereiste aantal zones. Het openbaar vervoer bestaat uit bussen, een ondergrondse metro en sneltreinen (RER). Er zijn ook taxi's beschikbaar. De eenvoudigste manier om rond te reizen is met de metro; deze is over het algemeen op alle tijdstippen veilig. Het is mogelijk om over te stappen van de metro op de RER-treinen, zonder extra kosten. Het bussysteem is ook uitgebreid, maar is langzamer, minder frequent en kan het beste worden gebruikt voor bestemmingen waar de metro niet komt. Er is een nachtbusdienst, Noctilien, die van 01.00 tot 05.30 uur rijdt in de binnenstad. Taxi's zijn ruim beschikbaar en kunnen worden aangeroepen of men kan instappen een taxistandplaats. Vélib'-huurfietsen zijn ook populair voor het verkennen van de stad; huur een fiets bij een van de 1450 stations en zet hem bij een ander station weer terug (vanaf € 2 per uur).

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Frankrijk is de Euro (EUR). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige grote hotels, maar de wisselkoersen bij geldautomaten zijn gunstiger. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, vooral in de belangrijkste toeristengebieden. Buitenlands geld wordt niet geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Frankrijk is +33. De meeste openbare telefoons werken met telefoonkaarten, die verkrijgbaar zijn bij krantenkiosken. In de meeste hotels worden extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de telefoon en dit kan behoorlijk oplopen; de goedkoopste manier om naar het buitenland te bellen is vaak met een telefoonkaart voor een openbare telefoon of bij een postkantoor. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. Overal in Frankrijk zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112.

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Charles de Gaulle Parijs

www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Home/

Vervoer naar de stad

Er is een goede treindienst met de RER B-lijn die de luchthaven aansluit op het stadscentrum en het metrostation. Vanaf de luchthaven is de RER B toegankelijk via de halte van de luchthavenshuttle bij het treinstation van terminal 2. De RER B-lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag om de vijftien minuten en de rit naar het stadscentrum duurt 50 minuten en kost € 9,75. De Roissy-buslijn gaat ook naar het stadscentrum en kost € 11 voor een 60 minuten durende rit. De bus vertrekt om de 15-20 minuten tussen 06.00 en 00.30 uur. Air France runt ook bussen naar bepaalde bestemmingen in de stad. De Noctilien-nachtbus rijdt van 00.30 tot 05.00 uur, met tarieven die afhankelijk zijn van de bestemming, maar beginnen bij € 8,00.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's bij de uitgang bij de bagageband in de aankomstterminals. Het taxitarief naar het stadscentrum is over het algemeen ongeveer € 50-€ 70. Een toeslag tot wel 15 procent is 's nachts en op zon- en feestdagen van toepassing.

Transfer tussen terminals

De drie terminals zijn met elkaar verbonden door gratis shuttlebussen.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten, banken en geldwisselkantoren te vinden in alle terminals, alsook veel verschillende winkels, restaurants en bars.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort parkeren op terreinen P1, P3 en PAB, het dichtstbij terminal 1. Dit kost € 5 voor 30 minuten en loopt op tot € 39 voor 24 uur. Terreinen PCD en PEF bevinden zich nabij terminal 2 en hebben een soortgelijk tarief. Terrein PR biedt goedkopere tarieven voor lang parkeren: € 26 voor de eerste dag, € 22 per dag tot een week en € 8 per daaropvolgende dag. Het terrein is met alle terminals verbonden via een gratis shuttle.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar. Tegen betaling is er ook snellere en betrouwbaardere wifi beschikbaar.

Luchthavens in de buurt