Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Neues Schloss, Stuttgart
 

Praktische info Stuttgart, Duitsland

Vervoer in de stad

De meeste attracties en interessante locaties in Stuttgart liggen rond de binnenstad. Daarom is het eenvoudig te voet de stad te verkennen. Het openbaar vervoer is goed. Treinen zijn onder andere de U-Bahn en de S-Bahn (die handig zijn om naar de buitenwijken te reizen). Gasten kunnen kaartjes voor alle vervoersmiddelen gebruiken, zoals bussen en treinen, maar ook trams. Voor toeristen zijn dagkaartjes (TagesTickets) het meest voordelig. Als u langer blijft, is het speciale driedaagse kaartje (3-Tage-Ticket) een goed alternatief. Taxi's kunnen duur zijn, maar als u deelt en/of als u laat in de avond vervoer zoekt, zijn ze de handigste optie. Op sommige plaatsen kunnen ook fietsen worden gehuurd en omdat Stuttgart enkele prachtige open gebieden en fietsparken heeft, kan het een leuke en handige manier zijn om de stad te verkennen. U kunt eenvoudig uw eigen auto huren, maar het openbaar vervoernetwerk is meer dan toereikend en rondrijden in een vreemde stad kan stressvol en verwarrend zijn. Stuttgart wordt over het algemeen gezien als een veilige stad, maar aangezien kleine criminaliteit zoals tassenroof en zakkenrollen groeit in heel Europa, wordt aangeraden dat u oplettend blijft en uw eigendommen goed in het oog houdt bij gebruik van het openbaar vervoer of als u rondloopt door de stad.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Geldautomaten en geldwisselkantoren zijn overal aanwezig. Alle grote winkels, hotels en restaurants accepteren de gangbare creditcards, hoewel de Duitsers zelf liever met contant geld betalen. De snelste en makkelijkste manier om geld te wisselen is door contant geld op te nemen uit een van de geldautomaten die alomtegenwoordig zijn in het Duitse straatbeeld. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren op luchthavens en de grotere treinstations zijn dagelijks geopend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Duitsland is +49. Telefoonnummers kunnen vier tot negen cijfers hebben. Er worden extra kosten in rekening gebracht voor internationale telefoongesprekken vanuit hotels; het is vaak goedkoper om de openbare telefooncellen in postkantoren te gebruiken, waarbij een telefoonkaart wordt gebruikt, of om een lokale simkaart te kopen. In de meeste hotels, cafés, restaurants en vergelijkbare gelegenheden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

110 (politie), 112 (ambulance/brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Stuttgart

www.flughafen-stuttgart.de

Vervoer naar de stad

De luchthaven is verbonden met het centrum van Stuttgart via S-Bahnlijnen S2 en S3. Er zijn naast een treinverbinding ook verschillende directe busverbindingen naar bestemmingen in en rond Stuttgart, alsook een 24-uurs taxidienst.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar en de rit naar het centrum van Stuttgart duurt ongeveer 30 minuten.

Transfer tussen terminals

Alle terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

De faciliteiten op de luchthaven bestaan onder andere uit banken, pinautomaten en geldwisselkantoren. Er zijn restaurants, bars en fastfoodketens, verschillende winkels, waaronder taxfreewinkels, en wifi.

Parkeren

Er zijn veel mogelijkheden voor kort en lang parkeren bij luchthaven Stuttgart. Parkeerplaatsen kunnen vooraf gereserveerd worden.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de hele luchthaven van Stuttgart en het eerste uur is gratis.