Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milaan
 

Praktische info Milaan, Italië

Vervoer in de stad

ATM (Azienda Trasporti Milanesi) runt de metro-, bus-, tram- en trolleydiensten in Milaan, die het voordeel hebben dat ze geïntegreerd zijn. Kaartjes, die verkrijgbaar zijn bij winkels met het ATM-logo, worden aan boord gevalideerd en hebben daarna kunt u 75 minuten reizen met elk van de vervoersmogelijkheden of één ritje met de metro. Vooral de metro in Milaan is erg goedkoop en gebruiksvriendelijk. Linea 1 gaat naar de meeste belangrijke toeristische gebieden nabij de Duomo. Taxi's zijn ruim beschikbaar, maar moeten worden gehuurd bij gemarkeerde standplaatsen. Houd rekening met extra kosten voor bagage, nachttarieven of reizen op zondag. Het huren van een auto en zelf rijden is geen plezierige ervaring in Milaan en kan het best worden vermeden. Het historische gebied rond de kathedraal is aangenaam voor voetgangers en een aantal attracties kunnen te voet worden bereikt.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro's bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan de casas de cambios (wisselkantoren).

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Alle nummers, hetzij afkomstig uit Italië of daarbuiten, moeten worden voorgegaan door een 0, tenzij naar een mobiele telefoon wordt gebeld. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is meestal goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. In openbare telefooncellen kunt u naar binnen- en buitenland bellen met een telefoonkaart die u kunt kopen bij de krantenkiosk. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Linate Milaan

www.milanolinate-airport.com/en

Vervoer naar de stad

Bus nummer 73 rijdt tussen 05.35 en 00.35 uur om de 10 minuten van luchthaven Linate naar Piazza S. Babila in Milaan en kost € 1,50 per kaartje. Er is ook een bus die om de 30 minuten naar het centraal station van Milaan rijdt. Alle bussen vanaf luchthaven Linate vertrekken net buiten de aankomsthal.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven bij luchthaven Linate zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt en Thrifty. Deze bedrijven hebben balies in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Taxidiensten zijn beschikbaar buiten de aankomsthal. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersomstandigheden. Er zijn deeltaxi's beschikbaar.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, een postkantoor, een bagagedepot en bagage-inpakdiensten, een zakencentrum en executive lounge, een apotheek en eerstehulpstation, een kapsalon, kledingreinigingsfaciliteiten, een kapel en een informatiebalie. Er zijn taxfreewinkels en eetgelegenheden variëren van fastfood-zaakjes tot goede restaurants.

Parkeren

Er zijn circa 4500 parkeerplaatsen. Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren, op twee minuten loopafstand van de terminals.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.

Luchthavens in de buurt