Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De oude binnenstad van Trondheim
 

Praktische info Trondheim, Noorwegen

Vervoer in de stad

Trondheim heeft een uitgebreid openbaar vervoersysteem dat een groot deel van de bewoners alsook toeristen van dienst is. AtB, de lokale busmaatschappij, maakt reizen in Trondheim en van en naar andere omliggende gebieden gemakkelijk en toegankelijk, met routes in de gehele regio. Buskaartjes, maar ook kaartjes voor de Trondheim-tram, zijn te koop bij klantenservicecentra van AtB of bij kaartjesautomaten in de hele stad. De tram, die een bezienswaardigheid op zich is, rijdt westwaarts naar Lian, een populair recreatiegebied waar bezoekers dichterbij de natuur kunnen komen. Trondheim is verbonden met de luchthaven en andere delen van Noorwegen via spoordiensten van Norwegian State Railway (NSB). Er bevinden zich stations in de meeste delen van het land. Tussen mei en oktober zijn er ook openbare fietsen beschikbaar voor toeristen en lokale bewoners, die te vinden zijn in een van de vele fietsenstallingen in de stad.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Gebruikt worden de ronde twee-pinsstekkers.

Valuta

De officiële munteenheid is de Noorse kroon (NOK). Eén kroon is 100 øre. In de grotere gelegenheden worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Creditcards worden veel gebruikt, vooral Eurocard/MasterCard, Visa, American Express en Diners Club. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en postkantoren, en ook bij veel hotels en reisbureaus, hoewel de koersen daar ongunstiger zijn. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden.

Communicatie

Het landnummer voor Noorwegen is +47. Lokale bedrijven bieden GSM 900 netwerken met een dekking van het overgrote deel van het land. Overal in het land zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Trondheim

www.avinor.no

Vervoer naar de stad

De luchthaven bevindt zich dichtbij station Værnes en treinen vertrekken regelmatig. De reis naar Trondheim duurt ongeveer 35 minuten. Bussen van Nettbuss/Flybussen vertrekken op weekdagen regelmatig vanaf de terminal en Værnes Ekspressen biedt ook een regelmatige dienst.

Autoverhuur

Autohuurkantoren bevinden zich buiten de parkeergarage en worden gerund door Avis, Budget, Hertz, Europcar en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met een meter beschikbaar bij de luchthaven. Trøndertaxi biedt vooraf geboekte vaste tarieven vanaf de luchthaven.

Voorzieningen

De terminal biedt verschillende pinautomaten en terminals voor internetbankieren, een hotel met vergaderruimtes en congresfaciliteiten, bagagekluisjes, diensten voor gehandicapten, taxfreewinkels, gevonden voorwerpen, een belastingteruggavebalie en een aantal restaurants.

Parkeren

Er is een overdekte parkeergarage met een tarief van NOK 50 per uur, NOK 270 per dag of NOK 950 voor een week (NOK 420 voor elke daarop volgende week). Er zijn goedkopere tarieven voor parkeren op het Economy parkeerterrein, of op het laaggeprijsde openluchtparkeerterrein, die verder van de terminal liggen. Er zijn oplaadstations voor elektrische auto's beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in blokken van twee uur via het 'AIRPORT'-netwerk.