Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kerk van de Verlosser op het Bloed, Sint-Petersburg
 

Praktische info St Petersburg, Rusland

Vervoer in de stad

De bewoners van Sint Petersburg maken goed gebruik van het openbaar vervoer, dat uitgebreid is, hoewel niet per se efficiënt of betrouwbaar. Er zijn meerdere tramlijnen, bijna 200 busroutes en verschillende trolleybussen, maar er is geen nachtdienst na middernacht. Deze zijn allen overvol, rijden onregelmatig en hebben vaak pech. Kaartjes voor de bus, tram en trolleybus kunnen worden gekocht bij kiosken of bij de chauffeurs en kunnen bij het instappen worden gevalideerd. Tram- en trolleybushaltes zijn gemarkeerd met een T-bord dat aan de bovengrondse kabels hangt. Een populaire vorm van lokaal transport, efficiënter dan de bussen, zijn passagiersbusjes, marshrutka genaamd, die dezelfde routes volgen als de bussen en trams en op verzoek stoppen. De metro van Sint Petersburg heeft vijf lijnen en 67 stations en is uitermate efficiënt en eenvoudig te gebruiken, hoewel de borden niet in het Engels zijn. Metromuntjes en meerrittenkaarten zijn te koop bij stands op de stations en zijn geldig voor zolang u zich in het systeem bevindt. Taxi's zijn duidelijk gemarkeerd en kunnen op straat worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. Passagiers moeten controleren of de meter werkt en voor vertrek over een prijs onderhandelen. De meeste particuliere bestuurders van een auto in de stad zullen als taxi optreden en u een rit aanbieden, maar zorg dat u van tevoren een prijs overeenkomt. Zelf autorijden is lastig als gevolg van het drukke verkeer, de slechte wegen en het feit dat de borden langs de weg in het Cyrillisch zijn. Het is veel eenvoudiger om een auto met chauffeur te huren, de voorkeursoptie die door de meeste autoverhuurbedrijven wordt aangeboden.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met twee ronde pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de roebel (RUB). Eén roebel is 100 kopek. Grotere bedrijven accepteren de meeste gangbare internationale creditcards. Valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en hotels. In de grote steden zijn overal geldautomaten te vinden. Het is vrij lastig om buiten Rusland aan roebels te komen en het is dan ook aan te raden om Amerikaanse dollars of eurobiljetten (in goede staat) mee te nemen om die ter plekke om te wisselen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Rusland is +7. De openbare telefoons zijn goed te gebruiken voor zowel nationale als internationale gesprekken. Ze werken met telefoonkaarten die u bij krantenkiosk en postkantoor kunt kopen. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112.

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Pulkovo

www.pulkovoairport.ru/en/

Vervoer naar de stad

Bussen naar metrostation Moskovskaya vertrekken buiten de terminal. Metro's vertrekken van hieruit naar het stadscentrum. Passagiers die in een groot hotel verblijven, kunnen doorgaans regelen dat ze worden opgehaald.

Autoverhuur

Hertz, Avis en Europcar zijn vertegenwoordigd in de terminal.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar. Zorg dat u een prijs overeenkomt voordat u de luchthaven verlaat, want toeristen betalen vaak teveel.

Voorzieningen

Er zijn faciliteiten zoals een aantal taxfreewinkels, een geldwisselkantoor, snackbars, restaurants, een business centre, een toeristencentrum, babyverzorgingsruimte, internettoegang en een pinautomaat.

Parkeren

Kort parkeren bij P2 en P3 kost RUB 100 tot RUB 200 per uur en lang parkeren bij P4 is mogelijk vanaf RUB 400 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal.