Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Skeppsholmen-brug, Stockholm
 

Praktische info Stockholm, Zweden

Vervoer in de stad

Stockholm is eenvoudig te navigeren met een uitstekend openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen, metrolijnen, trams en veerboten. De metro is doorgaans de meest geschikte vorm van vervoer in de stad. Kaartjes zijn geldig voor alle vormen van vervoer en zijn te koop op stations en bij krantenkiosken. Eén- of driedaagse passen zijn voordelig voor mensen die van plan zijn veel rond te reizen. Er zijn taxi's met een meter, maar deze behoren tot de duurste ter wereld. Autorijden is gemakkelijk in Stockholm in vergelijking met de meeste grote steden, maar bestuurders moeten zich bewust zijn van tolstations en een algemeen gebrek aan parkeergelegenheid. Lopen of fietsen zijn vaak de beste optie voor het bekijken van de binnenstad. Stockholm is een fiets- en voetgangervriendelijke stad.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De Zweedse munteenheid is de kroon (SEK). Eén kroon is 100 øre. U kunt van maandag t/m vrijdag geld wisselen bij banken gedurende openingstijden. Buiten deze tijden kan geld gewisseld worden op vliegvelden, terminals van ferry's, postkantoren en Forex wisselkantoren, die dagelijks geopend zijn. Er zijn vele geldautomaten door het hele land, en de meeste accepteren MasterCard en Visa. De meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd in heel Zweden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Zweden is +46. De dekking voor mobiele telefonie is goed in het hele land, met diverse GSM 900- en GSM 1800-netwerken. In de grote steden zijn internetcafés aanwezig.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Stockholm-Arlanda

www.arlanda.com

Vervoer naar de stad

Voor mensen die van en naar de luchthaven reizen zijn er vele verschillende vormen van vervoer, waaronder hogesnelheidstreinen (Arlanda Express) en luchthaventourbussen/-bussen (Flygbussarna), maar ook forensen- en langeafstandstreinen. Langeafstandstreinen van SJ vertrekken vanaf Centraal Station Arlanda, waar de spoorwegmaatschappij SJ kaartjes voor langeafstandstreinen en informatie over dienstregelingen aanbiedt. De Arlanda Express-trein naar Centraal Station Stockholm rijdt dagelijks om de 20 minuten. Ongeveer om de 10 minuten vertrekt er een bus naar de stad die 40 minuten over de reis doet. Er zijn ook taxi's en huurauto's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar en Hertz.

Luchthaventaxi's

Direct buiten alle luchthaventerminals zijn taxi's beschikbaar. De meeste taxibedrijven bieden een vast tarief voor de rit naar het centrum, die ongeveer een half uur duurt.

Transfer tussen terminals

Er rijden gratis shuttles tussen de terminals.

Voorzieningen

De luchthaven is ruimschoots voorzien van banken, geldwisselkantoren, pinautomaten, restaurants, bars en winkels. Het SkyCity-centrum binnen in het luchthavencomplex biedt elke denkbare voorziening voor reizigers, waaronder een luxe hotel en een healthclub. Alle terminals hebben loungeruimtes met stroompunten voor het opladen van mobiele telefoons en laptops.

Parkeren

Parkeren is toegankelijk vanaf alle vier de terminals. Er zijn kortingen voor vooraf online boeken, en omdat de prijzen per parkeerterrein enorm kunnen verschillen is het raadzaam om van te voren de website te raadplegen om te zien welk parkeerterrein voor u het gunstigst is.

Internet

Er is drie uur gratis wifi beschikbaar op de luchthaven.