Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Cardiff Castle in Cardiff
 

Praktische info Cardiff, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Cardiff heeft een betrouwbare en uitgebreide busdienst die elke dag rijdt tussen 05.30 en 23.30 uur, met beperkte diensten in het weekend en op openbare feestdagen. Er moet gepast contant worden betaald. De treindiensten zijn ook betrouwbaar en taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. Het huren van een auto is eenvoudig in Cardiff, waarbij de meeste bedrijven een rijbewijs met foto die informatie in het Engels bevat of een internationaal rijbewijs verlangen. Er kan een minimale leeftijd van toepassing zijn. De stad is redelijk eenvoudig te verkennen per auto, maar parkeren is vaak een probleem omdat veel parkeerplekken in het centrum alleen voor vergunninghouders zijn. Cardiff is echter compact en eenvoudig te voet te verkennen. De stad is ook vlak, wat het perfect maakt om te fietsen. Het Taff Trail voet- en fietspad gaat dwars door de stad.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in bijna alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere kaarten wordt aangeraden van tevoren de gangbaarheid ervan te controleren bij de creditcardmaatschappij. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. De dekking voor mobiele telefonie is goed. Internetcafés zijn te vinden in alle grote en kleine steden en op treinstations en luchthavens. Er is op veel plekken wifi beschikbaar.

Alarmnummer

999/112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Rhoose Cardiff

www.cardiff-airport.com

Vervoer naar de stad

De snelbusdienst van Cardiff rijdt overdag om de 30 minuten, zeven dagen per week. De reistijd naar Cardiff vanaf de luchthaven is ongeveer 35 minuten en een enkele busreis kost ongeveer £ 5. Er is een spoorlijn die de internationale luchthaven van Cardiff verbindt met het centraal station in Cardiff en met Bridgend. De trein rijdt dagelijks om het uur in beide richtingen (op zondag om de twee uur), met aansluiting naar verdere bestemmingen langs het spoornet. Een shuttlebus verbindt de luchthaven in tien minuten met het nabije treinstation en kost ongeveer £ 1.

Autoverhuur

Enterprise, Europcar en Hertz zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Passagiers kunnen een privé-taxitransfer van en naar het vliegveld van Cardiff boeken met FlightLink Wales.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere een geldwisselkantoor, pinautomaten, een verschoonruimte voor baby's, faxen en kopiëren, gamezones, taxfreewinkels, restaurants, cafés en bars. Er zijn ook faciliteiten voor gehandicapte passagiers.

Parkeren

Kort parkeren bevindt zich direct buiten het terminalgebouw en lang parkeren ligt iets verder van de terminal, maar er is een gratis shuttlebus. Er kan vooruitgeboekt worden.

Internet

De luchthaven van Cardiff biedt gratis wifi in de gehele terminal gedurende het eerste half uur per dag. Er zijn internetkiosken in de terminal waar passagiers kunnen browsen op het internet voordat ze aan boord gaan. De kiosken bieden snelle, betrouwbare toegang tot het internet.