Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Voetgangersbrug Salford Quays, Manchester
 

Praktische info Manchester, Verenigd Koninkrijk

Vervoer in de stad

Manchester is een gemakkelijke stad om te verkennen met een uitgebreid openbaar vervoersysteem. De trams van het Metrolink Rapid Transit-systeem zijn snel en efficiënt, terwijl de Metroshuttle City Centre-bussen gratis zijn en langs twee circulaire routes rijden, waaronder langs alle belangrijke treinstations, bushaltes en Metrolink-haltes. Reiskaarten van System One bieden verschillende mogelijkheden voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer, met korting. Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven en taxi's beschikbaar en de luchthaven van Manchester ligt slechts op een afstand van 15 minuten vanaf het centrum van de stad. Manchester heeft ook een fietspadensysteem, hoewel deze enigszins gevaarlijk en intimiderend kunnen zijn bij grote verkeersdrukte.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Britse pond (GBP). Eén pond is 100 pence. Geldautomaten zijn in alle steden te vinden. Visa, MasterCard en American Express worden algemeen geaccepteerd; bezoekers met andere creditcards wordt aangeraden van te voren de gangbaarheid ervan te controleren bij de verstrekker. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Groot-Brittannië is +44. Mobiele telefoons doen het door het hele land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM 1800-netwerken die niet allemaal geschikt zijn voor Amerikaanse dual-band mobiele telefoons. Internetcafés zijn te vinden in alle grote plaatsen en steden, op treinstations en luchthavens, en wifi is vrijwel overal beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Manchester

www.manchesterairport.co.uk

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig treinen tussen de luchthaven en het spoorwegstation Manchester Piccadilly, met aansluitingen naar bestemmingen in heel het VK. Bussen rijden naar het centrum van Manchester en naar andere lokale plaatsen en steden. National Express runt tourbusdiensten naar steden in heel het VK. Alle bussen, tourbussen en treinen vertrekken vanaf The Station, het nieuwe vervoersdepot van de luchthaven, dat via een overdekt voetpad verbonden is met alle terminals. Er zijn taxi's beschikbaar buiten alle terminals.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten alle terminals. Het tarief naar Manchester wordt bepaald door de meter, terwijl voor andere bestemmingen een vast tarief kan worden gerekend.

Transfer tussen terminals

Het Skylink-systeem verbindt terminals 1 en 2 met elkaar, terwijl 1 en 3 worden verbonden met een extern voetpad.

Voorzieningen

Er zijn restaurants, winkels en bars in alle drie de terminals. Overige faciliteiten zijn onder andere pinautomaten, geldwisselkantoren en een bagagedepot. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Parkeren

Kort parkeren bij de internationale luchthaven van Manchester kost £ 3 voor het eerste half uur, £ 5,40 voor een uur, £ 9 voor twee uur, £ 17 voor vier uur, en zo voort, tot £ 38 per dag. Lang parkeren kost £ 31 voor de eerste dag, £ 50 voor twee dagen en £ 10 voor elke daaropvolgende dag. Het is een goed idee om parkeren in het zomerhoogseizoen vooraf te boeken via de website van de luchthaven, omdat het parkeerterrein vol kan zijn.

Internet

Er is wifi beschikbaar, dat het eerste uur gratis is.