Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Downtown Toronto bij nacht
 

Praktische info Toronto, Canada

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Toronto is snel, veilig en betrouwbaar en bestaat uit een geïntegreerd systeem van metro's, bussen en trams die elk deel van de stad bereiken, naast een light rapid transit (LRT)-lijn naar de haven. De metro is gemakkelijk te gebruiken, met vier lijnen. De bussen en metrostations bevinden zich naast elke belangrijke halte, en gaan verder waar de metro stopt. De tarieven zijn standaard en een enkeltje brengt u overal naar toe in één rit. Metromuntjes kunnen worden gebruikt om gepast geld te vermijden. Om over te kunnen stappen van de ene vorm van vervoer naar de andere, moet u om een overstapbriefje vragen als u uw kaartje betaalt. De metro rijdt van 06.00 tot 01.30 uur. Bussen en trams van ongeveer 06.00 tot 00.30 uur (beide beginnen op zondag om 08.00 uur) en het Blue Night Network bedient de routes langs de hoofdwegen na 01.30 uur. Taxi's zijn altijd beschikbaar en veerboten gaan naar de Toronto Islands. Het besturen van een gehuurde auto wordt niet aanbevolen als gevolg van verkeersopstoppingen en de hoge kosten voor parkeren.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60 Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Valuta

De gebruikte munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Contant geld kan worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Canada is +1. Het nummer om vanuit Canada naar het buitenland te bellen is 011 gevolgd door het betreffende landnummer. Het internationale nummer is niet nodig voor telefoongesprekken naar de VS of het Caraïbisch gebied. Overal in het land zijn internetcafés te vinden. De meeste aanbieders van mobiele telefonie hebben roamingovereenkomsten met Canadese bedrijven, maar het is goedkoper om een pay-as-you-go SIM-kaart (betalen voor werkelijk gebruikte belminuten) te kopen wanneer u van plan bent langere tijd in het land te blijven.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Lester B. Pearson Toronto

www.torontopearson.com

Vervoer naar de stad

De LINK-trein biedt gratis vervoer tussen terminal 1 en 3, het Sheraton Gateway Hotel en station Viscount. Verschillende bedrijven, waaronder Greyhound Canada bieden bus- en shuttlevervoersdiensten van en naar de luchthaven naar Toronto en omliggende gebieden. De luchthaven is ook goed toegankelijk via verschillende openbaar vervoerroutes van aanbieders als Toronto Transit Commission (TTC) en GO Transit.

Autoverhuur

Autoverhuur is beschikbaar op niveau 1 van de parkeerterreinen naast de terminals. Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Hertz, National/Alamo.

Luchthaventaxi's

Er zijn buiten de aankomsthal geautoriseerde taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Het LINK-treinsysteem op de luchthaven werkt als een 24-uursdienst tussen terminal 1 en 3, en naar het Value-parkeerterrein.

Voorzieningen

Alle terminals zijn goed uitgerust met faciliteiten, waaronder geldwisselkantoren en pinautomaten, internettoegang, winkels en taxfree-outlets, hotelreserveringsdiensten, bars en restaurants, en speelruimtes voor kinderen.

Parkeren

Parkeren op de internationale luchthaven Lester B. Pearsons in Toronto kost C$ 5 voor 30 minuten of C$ 50 per dag op het Express-parkeerterrein, en C$ 18 per dag of C$ 90 per week op het Value-parkeerterrein. Het Daily-parkeerterrein kost C$ 30 per dag en bevindt zich op loopafstand van terminals 1 en 3.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar via het 'Toronto Pearson Wifi'-netwerk.