Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Downtown Transit, Detroit
 

Praktische info Detroit, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Er is niet echt openbaar vervoer aanwezig in Detroit en de Motor City is nog steeds resoluut gericht op auto's. Autorijden is niet te ingewikkeld en parkeerruimte is vrij eenvoudig te vinden, maar het spitsuur dient te worden vermeden. Om een auto te huren moet de automobilist 21 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig rijdbewijs; soms is ook een internationaal rijbewijs vereist. Als men echter wil vertrouwen op het openbaar vervoer, dan is de People Mover een verhoogde monorail die een snelle en gemakkelijke manier biedt om het grootste deel van het centrum te bezichtigen, terwijl DOT-bussen een beperkte binnenstaddienst bieden en de SMART-bussen naar de buitenwijken gaan. In het weekend zijn deze diensten echter schaars. Taxi's zijn een gemakkelijke vorm van vervoer en kunnen eenvoudig gevonden worden of telefonisch worden besteld.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Detroit Metropolitan Wayne County

www.metroairport.com

Vervoer naar de stad

Openbare bussen van SMART die vertrekken vanaf het laagste niveau nabij de Ground Transportation-kantoren bij terminal noord hebben aansluiting op het centrum van Detroit. Taxi's en autodiensten zijn ook beschikbaar. Er zijn autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd bij de luchthaven. Het de rit naar het centrum duurt rond de 20-30 minuten per auto/taxi en met de bus ongeveer 45 minuten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

De officiële aanbieders van luxe sedandiensten en taxi's van luchthaven Detroit Metropolitan (DTW), MetroCars en MetroCabs, bieden handig vervoer op aanvraag van de luchthaven naar locaties in de regio.

Transfer tussen terminals

'Van terminal tot terminal'- busjes bieden een gratis shuttledienst tussen de twee terminals.

Voorzieningen

De belangrijkste concentratie restaurants, bars, cafés en fastfood-counters bevindt zich in de McNamara-terminal, hoewel er in de andere terminal ook bars en eetgelegenheden te vinden zijn. Er zijn verschillende winkels aanwezig bij de luchthaven, waaronder taxfree. Pinautomaten, draadloos internet en geldwisselkantoren zijn beschikbaar in beide terminals. Er is een hotel op de luchthaven met vergaderfaciliteiten en zakelijke diensten. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op luchthaven Detroit Metropolitan Wayne County. Het tarief begint bij $ 4 per half uur. Dagelijkse tarieven op het groene parkeerterrein zijn slechts $ 11, de goedkoopste langetermijnoptie. Er is een gratis shuttledienst van de parkeerterreinen naar de terminalgebouwen.

Internet

Er is wifi beschikbaar op de gehele luchthaven.