Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Glitter & glamour in het nachtleven van Los Angeles
 

Praktische info Los Angeles, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

De stad Los Angeles is verspreid over zo'n groot gebied, dat rondreizen zonder auto soms frustrerend en tijdrovend kan zijn. Het complexe netwerk van snelwegen, die de uitgestrekte stad verbindt, kan intimiderend zijn, vooral voor personen die niet gewend zijn te rijden in grote steden. Met een wegenkaart of goede instructies is het huren van een auto echter de beste en meest populaire manier om LA te bekijken. Indien mogelijk, dienen bezoekers de weg te vermijden in het spitsuur, van 07.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur, wanneer de snelwegen vaak tot stilstand komen. Het is ook mogelijk om met de bus rond te reizen, maar vaak overstappen en lange afstanden maken dit langzaam en onhandig en voor gebruik 's avonds laat wordt dit niet aanbevolen. Het metrospoorsysteem heeft drie lijnen, die slechts een klein deel van LA dekken, maar ze zijn frequent en efficiënt. Er zijn ook taxi's beschikbaar, maar deze kunnen duur zijn door de lange afstanden.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Los Angeles

www.lawa.org

Vervoer naar de stad

Er rijdt een gratis shuttlebus naar het Metro Rail Green Line Aviation Station vanaf het onderste niveau van elke terminal. Een andere shuttle gaat naar het buscentrum, van waaruit stadsbussen Los Angeles en de directe omgeving bedienen. Prime Time Shuttle en Super Shuttle zijn beide gedeelde minibusdiensten; reserveren wordt aanbevolen. Sommige hotels bieden ook vervoer.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Advantage, Alamo, Budget, Hertz en Thrifty. Autoverhuurterreinen liggen buiten het terrein van de luchthaven, maar reizigers kunnen vragen te worden opgehaald door een gratis shuttle om de autoverhuurders te bereiken.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten het onderste niveau van de luchthaven. Passagiers krijgen een kaartje waarop het gebruikelijke tarief naar belangrijke bestemmingen staat; een rit naar het centrum, dat op een afstand van ongeveer 26 km ligt, kost ongeveer $ 46,50. Geautoriseerde luchthaventaxi's hebben een officieel zegel en passagiers die gebruik maken van een niet-geautoriseerde taxidienst doen dat op eigen risico.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttlebus voor passagiers tussen de terminals.

Voorzieningen

Passagiersdiensten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een zakencentrum, een bagagedepot, winkels, restaurants en bars. Mobiele telefoons kunnen worden gehuurd in de aankomsthal.

Parkeren

Er zijn acht centrale parkeerterreinen die gelegenheid bieden tot lang en kort parkeren, en die verbonden zijn met de terminals via de LAX-shuttlebus. Er is ook een parkeerterrein waar de bestuurder in de auto kan wachten op een telefoontje van de passagier dat hij of zij kan worden afgehaald. Parkeren kost $ 3 voor het eerste uur en $ 2 per daaropvolgend half uur, tot $ 30 per dag. Parkeren op het Economy-parkeerterrein kost $ 4 voor het eerste uur en $ 4 per daaropvolgend uur, tot $ 12 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar bij LAX.