Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Stadscentrum vanaf Lake Eola, Orlando
 

Praktische info Orlando, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Als u verblijft in een Disneyresort of officieel Disneyhotel Hoeft u zich geen zorgen te maken over het rondreizen in het magische koninkrijk in Orlando. Er is een onbeperkt gratis transportnetwerk, met bussen, monorails, veerboten en watertaxi's die alle parken en attracties voor tijdens en een paar uur na openingstijd met elkaar verbinden. De I-Ride Trolley rijdt exclusief in het drukke resortgebied aan International Drive; het tarief is $ 2 per rit, en er zijn verschillende soorten passen verkrijgbaar. Zij die willen losbreken uit de wereld van Disney en ergens anders willen kijken, wordt aangeraden een auto te huren, met name omdat in het toeristisch hoogseizoen de bussen vaak overvol zijn. Mears Transportation runt een busdienst naar alle omliggende bezienswaardigheden van Orlando tot de Busch Gardens in Tampa. Taxi's staan te wachten op passagiers voor de meeste resorts in de omgeving; ze kunnen ook telefonisch worden besteld. De taxitarieven zijn over het algemeen echter hoog.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Orlando International Airport

www.orlandoairports.net

Vervoer naar de stad

Openbaar vervoer is te vinden op het vervoersstation op de eerste laag van terminal 1 Lynx-bussen met de nummers 11, 42, 51 en 111 vertrekken elke 30 minuten, tussen 5.30 uur en 22.30 uur, naar het centrum van Orlando. De rit duurt ongeveer 40 minuten en kost $ 2. Veel hotels bieden gratis shuttles voor hun gasten. Er zijn taxi's met meters beschikbaar op Level 1 aan de A- en B-kant van de hoofdterminal. Sommige taxi's kunnen tot negen passagiers tegelijk vervoeren. Passagiers van cruiseschepen doen er verstandig aan om bij hun maatschappij na te vragen of er direct vervoer naar de haven is geregeld.

Autoverhuur

Er zijn veel autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven, zoals Alamo, Avis, Budget, Dollar en National.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met meters beschikbaar op Level 1 aan de A- en B-kant van de hoofdterminal. Sommige taxi's kunnen tot negen passagiers tegelijk vervoeren. De rit naar het centrum van Orlando duurt ongeveer 20 minuten.

Transfer tussen terminals

Terminal A en B bevinden zich in hetzelfde gebouw. De terminals kruisen elkaar op Level 3.

Voorzieningen

Passagiersdiensten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisseldiensten, een informatiecentrum en postdiensten. Er zijn vele verschillende bars, restaurants en winkels, waarvan sommige taxfree. Kennedy Space Center, Disney, Universal Studios en Sea World hebben er allemaal hun eigen merkwinkel. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er zijn diverse parkeermogelijkheden op Orlando International. Het Express Pick-up/Drop-off terrein kost $ 1 per 30 minuten voor de eerste twee uur en vervolgens $ 5 per uur. De parkeerterreinen Terminal Top en Terminal Garage hanteren tarieven van $ 2 voor 40 minuten en $1 voor elke 20 daaropvolgende 20 minuten. Het maximale bedrag per dag is $ 17. De twee economy parkeerterreinen die te bereiken zijn met de reguliere shuttles van de luchthaven kosten maar $ 10 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in beide terminals.