Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Het Witte Huis, Washington D.C.
 

Praktische info Washington, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Rondreizen in Washington DC is relatief eenvoudig en de meeste attracties bevinden zich op loopafstand van elkaar. De stad is in een cirkel rondom het Witte Huis gebouwd, met 'spaken' die naar buiten lopen. Washington DC heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem bestaande uit bussen en de Metrorail-metro, met stations naast of in de buurt van bijna elke toeristische trekpleister. Het systeem is door de week tot middernacht beschikbaar en Metrorail-stations blijven op vrijdag en zaterdag open tot 03.00 uur. Het efficiënte Metrorail-metrosysteem is te vinden in de hele stad en in de buitenwijken van Virginia en Maryland en wordt gebruikt aan de hand van een gecomputeriseerde tarievenkaart. Het uitgebreide Metrobus-netwerk vult de hiaten, maar is complexer in gebruik en is langzamer als gevolg van ernstige verkeersdrukte. Overstappen tussen bussen is tot twee uur na het instappen gratis. Er zijn eendaagse bus-, trein- of combikaartjes verkrijgbaar. Hoewel de meeste bezoekers aan Washington DC met de auto arriveren, is het vaak gemakkelijker om gebruik te maken van het openbaar vervoer, want de wegen zijn overvol en parkeren in de stad is lastig en duur. Taxi's zijn een goede manier om korte afstanden af te leggen en ze zijn goedkoper dan in de meeste andere grote Amerikaanse steden.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Washington-Dulles

www.metwashairports.com

Vervoer naar de stad

De Washington Flyer Silver Line-busdienst biedt een directe verbinding naar de luchthaven en rijdt elke 20 minuten naar het Metro Silver Line-station, voor ongeveer $ 5. De tourbusdienstkaartjes zijn te koop bij deur 4 van de aankomsthal in de hoofdterminal. Een openbaar bussysteem is beschikbaar bij het station voor vervoer naar gebieden waar de Metrorail niet komt. Supershuttle runt een deur-tot-deur dienst met gedeelde busjes.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Daarnaast zijn er dag en nacht taxi's beschikbaar op het lagere niveau van de hoofdterminal. De enige taxidienst die bevoegd is om vanuit de luchthaven te werken is Washington Flyer. Taxi's rekenen circa $ 68 voor de 30-60 minuten durende rit naar de stad. Creditcards worden geaccepteerd.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten en geldwisseldiensten beschikbaar. Overige faciliteiten zijn onder andere restaurants, bars, winkels en taxfreewinkels, zakelijke diensten, toeristeninformatie en hotelreserveringen.

Parkeren

Parkeren per uur op de internationale luchthaven Washington-Dulles is beschikbaar in de parkeergarage naast het terminalgebouw en kost minimaal $ 6 per uur, en loopt op tot $ 35 per dag. Parkeren per dag in garages 1 en 2 is goedkoper en deze zijn verbonden met de terminal via shuttlebussen.

Internet

Laptop- en tabletgebruikers hebben in de gehele terminal gratis toegang tot wifi. Er zijn ook een aantal internetkiosken in de terminal als u door de beveiliging bent.

Luchthavens in de buurt