Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Kleurrijk La Boca, Buenos Aires
 

Praktische info Buenos Aires, Argentina

Vervoer in de stad

De stratenstructuur die is opgebouwd in een rasterpatroon, maakt het eenvoudig Buenos Aires te verkennen en de beste manier om dit te doen en het karakter van de stad in u op te nemen is te voet. De stad beschikt echter ook over een efficiënt, uitgebreid en goedkoop openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen en een uitstekende ondergrondse treindienst (de Subte). Hoewel hiermee het grootste deel van het stadscentrum kan worden bereikt, komt de Subte niet ver buiten de kern. De Subte is voordelig omdat per rit wordt betaald en de reisafstand niet van invloed is. Subte-kaartjes of pasjes zijn vooraf verkrijgbaar bij de op elk station aanwezige loketten (boleterias). De Subte is in de zomer erg warm en vol, met name tijdens het spitsuur. Hij is tussen 23.00 en 05.00 uur gesloten. Het busnetwerk is enorm en bestrijkt de hele stad. Hoewel dit systeem erg handig is om u te verplaatsen, kan het grote aantal routes behoorlijk verwarrend zijn voor toeristen. Buskaartjes worden bij het betreden van de bus met muntjes betaald via een automatische kaartjesautomaat. Veel busdiensten rijden de hele nacht door, zij het minder frequent. Er zijn ook stadstreinen die handig kunnen zijn voor het bereiken van de verste buitenwijken. SUBE-kaartjes kunnen worden gekocht bij een van de vele kiosken, winkels en postkantoren in de stad. De diensten van de bus en Subte worden hierin samengevoegd en het is goedkoper dan de bus. Het is de eenvoudigste manier om te betalen. Taxi's zijn overal te vinden en redelijk goedkoop. Hoewel ze over het algemeen veilig zijn, dienen toeristen bedacht te zijn op neptaxi's die toeristen oppikken en beroven. Het is veiliger om een radiotaxi of een garage te bellen. Dit is een radiotaxi met een vaste prijs die vooraf is geboekt en werkt als een auto met privéchauffeur. Dit kan op langere afstanden goedkoper zijn. Ze zijn handiger dan het huren van een auto voor excursies vanuit de stad en zelfs voor een dagtripje naar of door de buitenwijken.

Tijdzone

GMT-3

Netspanning

Netspanning in Argentinië is 220 volt, 50 Hz. De meeste hotels en kantoren hebben platte drie-pinsstekkers, maar in de meeste oudere gebouwen zijn ronde twee-pinsstekkers nodig.

Valuta

De munteenheid is de Argentijnse peso (ARS). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken of cambios (geldwisselkantoren), maar het is eenvoudiger om gebruik te maken van de geldautomaten die in de meeste steden te vinden zijn en die de actuele wisselkoersen hanteren. Gangbare creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd, en in de meeste toeristische gelegenheden kan met Amerikaanse dollars worden betaald.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Argentinië is +54. De kosten voor mobiel roamen kunnen hoog oplopen, dus het is raadzaam om bij aankomst een lokale prepaid sim-kaart aan te schaffen. In de meeste restaurants, cafés en hotels in de toeristische delen van het land is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

Alarmnummers: 101 (politie), 107 (ambulance), 100 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Ministro Pistarini

http://www.aa2000.com.ar/

Vervoer naar de stad

Er rijdt elk uur een shuttlebus van Manuel Tienda Leon naar de Madero Terminal in het centrum van de stad, vanwaar kleinere shuttlebussen passagiers naar hun eindbestemming brengen. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 40 minuten. Openbare bussen zijn goedkoper, maar de rit naar de stad kan tot wel twee uur duren. Buiten het terminalgebouw zijn taxi's met meter beschikbaar. Taxi's kunnen worden besteld bij de officiële balies net buiten het douanegebied; onofficiële taxi's kunnen beter vermeden worden. Privéauto's, ook wel remi's genoemd, zijn een betrouwbare optie met vaste prijzen. Ze kunnen worden gehuurd op het onderste niveau van beide terminals of per telefoon.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven hebben balies in terminal A.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminalgebouwen van de internationale luchthaven Buenos Aires Ezeiza zijn taxi's met een meter beschikbaar. Taxi's hebben reserveringsstands in de luchthaven en bezoekers moeten de prijs navragen voordat ze de reservering maken. Vermijd klanten lokkende chauffeurs en illegale taxi's.

Transfer tussen terminals

Terminal A en B zijn met elkaar verbonden via een overdekt voetpad. Terminal C ligt op tien minuten loopafstand van de andere terminals.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, apotheken/drogisten, restaurants, cafés en bars en taxfreewinkels. Daarnaast is er een geldwisselkantoor en zijn er pinautomaten en een 24-uurs bank. Er zijn een bagagedepot en een toeristeninformatiebalie in terminal A. Andere faciliteiten zijn onder andere medische diensten, een viplounge en internettoegang. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Er is gelegenheid voor lang en kort parkeren in zowel een meerlaagse overdekte parkeergarage (naast terminal A) en een openluchtterrein.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.