Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Quito met de Cotopaxivulkaan
 

Praktische info Quito, Ecuador

Vervoer in de stad

Rondreizen in Quito is gemakkelijk en erg goedkoop. De lange, smalle stad wordt bediend door drie soorten bussen. Milieuvriendelijke elektrische trolleybussen, 'troles' genaamd, volgen twee noord-zuid routes. Taxi's zijn ruim aanwezig en goedkoop.

Tijdzone

GMT-5

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Stekkers met twee platte pinnen zijn standaard.

Valuta

De officiële munteenheid in Ecuador is de Amerikaanse dollar (USD). Het is aan te raden om als bezoeker Amerikaanse bankbiljetten mee te nemen, want buitenlandse valuta zijn moeilijk in te wisselen buiten Quito, Guayaquil en Cuenca. Kleine coupures in goede staat zijn buiten de grote steden het eenvoudigst in te wisselen. In de grote centra kunnen de meeste valuta bij banken en wisselkantoren (casas de cambio) worden gewisseld tegen uiteenlopende provisiekosten. Geldautomaten zijn te vinden in de steden, en de gangbare creditcards worden geaccepteerd in toeristengebieden en grote hotels, hoewel er vaak een commissie van 6-8% wordt gerekend.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Ecuador is +593. Bellen vanuit een hotelkamer kan prijzig zijn, maar in de meeste openbare gebouwen in de grote steden zijn openbare telefoons. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

101 (politie); 131 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Mariscal Sucre

www.quitoairport.aero

Vervoer naar de stad

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar en er zijn busdiensten. Veel hotels bieden gratis busvervoer aan.

Autoverhuur

Avis, Budget, Locate, Thrifty en Hertz zijn vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar voor vervoer naar de stad. Sta erop dat de meter aan het begin van de rit wordt aangezet.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere winkels, restaurants, cafés, taxfreewinkels en toeristeninformatiebalies. Banken, pinautomaten en geldwisselfaciliteiten zijn ook aanwezig. Er is tevens telefoon en toegang tot het internet. Passagiers met speciale behoeftes worden verzorgd en er is op verzoek een rolstoeldienst beschikbaar.

Parkeren

Er is gelegenheid tot lang en kort parkeren. De kosten zijn US$ 2 gedurende het eerste uur en US$ 1,50 voor elk daaropvolgend uur.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de internationale vertreklounge en in de vertreklounge voor binnenlandse vluchten.